Vapet vás baví – Všichni rodiče jsou divní

A máme tu další názvové krycí manévry. Vapet ve čtvrtek 27. ledna 2011 v ediční řadě Vás baví nabídne film, jehož český název Všichni rodiče jsou divní sice odpovídá názvu původnímu, v leckterých českých databázích je ale dohádatelný pod jménem Tati, ty jsi robot! DVD v digipacku bude ke koupi za 69,- Kč.

Všichni milovníci E.T. mimozemšťana, Čísla 5 a rodinných filmů si jistě přijdou na své!

Bratři Josh a Max Carsonovi jsou malí géniové. Žijí jen s matkou, otec, počítačový vývojář, jim přede dvěma lety zahynul při autonehodě. Oba kluci spolu pořád něco kutí a jejich velkým snem je sestavit vlastního robota, pokračovat tak ve stopách svého otce a získat tak uznání ve vědeckých kruzích.

 

Josh se na jedné halloweenské party účastní spiritistické seance, při níž se mu ozve jeho otec. Josh tomu však nevěří. V té době je robot téměř hotov a sestoupí do něj duch Joshova otce.

 

Bratři začnou slavit s robotem velké úspěchy. Pravdu o robotovi se však dozví i bývalí otcovi konkurenti, kteří ho okrádali o vynálezy a nepřímo zavinili jeho smrt. Unesou robota a chlapci vyráží na záchrannou misi zachránit robota. Nejde přece jen o robota, ale i o jejich tátu!

Potisk DVD 

Někdy sebesilnější slogany nepomohou a milovníci Čísla 5 raději opatrně, csfd.cz sice eviduje nostalgicky-pamětnických 67 procent, imdb.com naproti tomu 40: Kde jsou ty časy garážové imitace R2D2.

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Sci-fi / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 89 minut

Původní název: And You Thought Your Parents Were Weird

Světová premiéra: 15. listopadu 1991 – USA

Režie: Tony Cookson

Scénář: Tony Cookson

Produkce: Just Betzer, Joan Borsten, Benni Korzen, Pernille Siesbye, Mark Slater

Hudba: Randy Miller

Kamera: Paul Elliott

Střih: Michael D. Ornstein

Kostýmy: Sanja Milkovic Hays

Společnost: Panorama

Hrají: Marcia Strassman (Sarah Carsonová), Joshua John Miller (Josh Carson), Edan Gross (Max Carson), John Quade (Walter Kotzwinkle), Sam Behrens (Steve Franklin), Alan Thicke (Matthew Carson / hlas Newmana), Susan Gibney (Alice Woodsová), A. J. Langer (Beth Allenová), Gustav Vintas (Jaeger), Eric Walker (Dwayne Kotswinkle), Bill Smillie (Henry Kilbrandt), Robert Clotworthy (Mike Abbott), Armin Shimerman (soudce), Allan Wasserman (Mel), Susan Brecht (učitelka výpočetní techniky), Michael Strasser (policista), Rowena Balos (nemotora), Jevon P. Lewis (dítě o Halloweenu), Kelly Packard (dítě o Halloweenu), Billie Joe Wright (dítě o Halloweenu), Synnove Sofsrud (nemotora), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: