PB Publishing – Syn Růžového pantera

A máme tu poslední titul aktuální edice vydavatelství PB Publishing, v pondělí 31. ledna 2010 se za 77,- Kč rozloučíme s postavou geniálního nešiky závěrečným filmem Syn Růžového pantera. Roberto Begnini neomylně kráčí ve šlépějích svého slavného „otce".

Šílenství se stává relativním pojmem, přinejmenším v této smíchem nakažlivé zábavě s „nadaným komikem" (Variety) Robertem Benignim, který se ve filmu objevuje společně s již tradičně vynikajícími Herbertem Lomem, Burtem Kwoukem a Claudií Cardinalovou. Benigniho „nezvyklý šarm" (Blockbuster Entertainment Guide) v Synovi Růžového pantera potvrzuje, že rodinná podobnost může být občas až bolestivě očividná.

 

Zase jednou se arabské královstvíčko Lugaš ocitlo v centru pozornosti celého světa! Aby taky ne, když krásnou a jedinou panovníkovu dceru krátce po jejím návratu ze studií v Americe unesla přímo z paluby rodinné jachty parta bezohledných, všeho schopných lotrů. Jejich požadavky jsou prosté: sto milionů dolarů na účet ve švýcarské bance, a abdikace. Peníze samozřejmě nejsou problém. Ovšem vzdát se trůnu, to je jiná káva, s tím se žádná korunovaná hlava tak snadno nesmíří. A tak se chvíli zdá, že dny nebohé princezny Jasmíny jsou sečteny.

 

Pátrání po ní se sice ujímá momentálně nejpovolanější člověk – inspektor pařížské kriminálky Dreyfus, jenomže co zmůže jedinec proti tak dokonale organizované zločinecké bandě? Pokud by ovšem tím jedincem nebyl geniální pronásledovatel zla všeho druhu, mistr ďábelských převleků a neodolatelný svůdce krásných žen, jakým byl svého času Jacques Clouseau. O něj však bohužel svět už dávno přišel. Nebo že by ne?

 

Třináct let po předčasné smrti Petera Sellerse se jednasedmdesátiletý Blake Edwards vrátil k Růžovému panterovi, aby podle obvyklého filmařského receptu oživil Clouseaua prostřednictvím jeho nemanželského syna. A Roberto Benigni, jehož si pro tuto roli vybral, skutečně v závěrečném příběhu "panteří řady" neomylně kráčí ve šlépějích svého slavného otce. Po jeho vzoru zdemoluje množství předmětů, zlomí několik dívčích srdcí a málem zničí svého zoufalého nadřízeného.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Co dodat jiného, než že sestup série se zastavil na cca 30 procentech…

Žánr: Komedie

Země původu: Itálie / USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 93 minut (1:28:49)

Původní název: Son of the Pink Panther

Světová premiéra: 27. srpna 1993 – USA

Kinopremiéra v ČR: 24. března 1993

Režie: Blake Edwards

Scénář: Maurice Richlin, Blake Edwards, Madeline Sunshine, Steven Sunshine

Produkce: Tony Adams, Friend Michael Wells, Nigel Wooll

Hudba: Henry Mancini, Bobby McFerrin

Kamera: Dick Bush

Střih: Robert Pergament

Společnost: Filmauro / International Traders / United Artists

Natáčeno: Jordánsko / Monako / Nice, Alpes-Maritimes, Francie / Řím, Lazio, Itálie / Studios de la Victorine – 16 avenue Edoard Grinda, Nice, Alpes-Maritimes, Francie

Hrají: Roberto Benigni (četník Jacques Gambrelli), Herbert Lom (policejní komisař Charles Dreyfus), Claudia Cardinale (Maria Gambrelliová), Shabana Azmi (královna), Debrah Farentino (princezna Yasmin), Jennifer Edwards (Yussa), Robert Davi (Hans Zarba), Mark Schneider (Arnon), Mike Starr (Hanif), Kenny Spalding (Garth), Anton Rodgers (policejní šéf Charles Lazar), Burt Kwouk (Cato Fong), Graham Stark (profesor Auguste Balls), Oliver Cotton (král Haroak), Aharon Ipalé (generál Jaffar), Natasha Pavlovich (Rima), Henry Goodman (Andre), Dermot Crowley (seržant Francois Duval), Herb Tanney (Jean Claude), Liz Smith (Marta Ballsová), Jo James (doktor), Selva Rasalingam aka Sylvestre Tobias (důstojník), Nadim Sawalha (luganský agent), Jon Paul Morgan (plukovník Al-Durai), Andrew Hawkins (francouzský agent), Badi Uzzman (Wasim), Mozaffar Shafeie (Omar), Arnold Yarrow (strýc Idris), Harry Audley (pilot), Jacinta Mulcahy (Louise Chauvinová), Steven Crossley (reportér), Elisabeth Barat (reportérka), Bill Wallis (prezident), Henry Mancini, Bobby McFerrin, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 2.0 maďarsky

Dabing AB Barrandov, S PRO ALFA pro WHV a TV Nova

Titulky: česky, maďarsky, rumunsky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný