Nový čas vás baví Extra – Anděl Páně

Zítra v sobotu 26. dubna 2008 vychází ve slovenském deníku Nový čas český pohádkový film Anděl Páně. Cena 49,- Sk.

Je skoro ráno, predvečer Štedrého dňa, a celé nebo sa chystá na veľkolepé oslavy Ježiškových narodenín. Panna Mária (Klára Issová) spoločne so svätou Veronikou (Veronika Žilková) pečú tony koláčov, Traja králi chystajú tortu a zbor anjelikov nacvičuje koledy. Len jeden anjel ako by tu bol navyše a akoby sa každému len plietol pod nohy – Petronel (Ivan Trojan), tvrdohlavé a nemotorné trdlo.

Roli popleteného anděla Petronela si zahrál herec Ivan Trojan (Četnické humoresky, Samotáři, Příběhy obyčejného šílenství). Ten o svém angažmá ve filmu řekl:

Dlouho jsem pohádky nechtěl točit, protože se mi zdálo, že nemají vtip. Nelíbilo se mi taky, že hlavními hrdinkami jsou většinou dívky a nadpřirozené bytosti.
U Anděla páně se mi zdálo, že humor ani poslání nechybí. Myslím, že potěší nejen děti, ale i rodiče.“

Další roli, nebeskou Pannu Marii, zahrála Klára Issová (Grandhotel, Johanka z Arku), jejíž herecký rejstřík je velmi široký, ale pohádkové role má zvlášť ráda. Ta o svém účinkování ve filmu řekla: „Už když jsem přišla na plac oblečená v nádherných dlouhých šatech, obklopilo mě hejno dětí (komparz andílků) a začaly mě obletovat jako nějakou vílu. Takže se mi role Panny Marie hrála moc dobře. Udělali jsme z ní takovou chápavou a vlídnou nebeskou maminku, která pochopí snad úplně všechno“.

Rok vzniku: 2005
Země původu: Česká republika
Žánr: pohádka, pro děti, rodinný
Režie: Jiří Strach
Natočeno na motivy pohádek Boženy Němcové
Hrají: Ivan Trojan, Jiří Dvořák, Zuzana Kajnarová, David Švehlík, Oldřich Navrátil, Zuzana Stivínová II., Josef Somr, Jana Štěpánková, Oldřich Vlach, Jiří Bartoška, Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Aňa Geislerová, Veronika Žilková, Jiří Pecha, Jiřina Jirásková, Jana Hlaváčová, Stanislav Zindulka
Hudba: Miloš Bok
Kamera: Petr Polák
Scénář: Lucie Konášová
Kostýmy: Jarmila Konečná
Architekt: Jiří Veselý
Trikové snímky: Boris Masný
Produkce: Eva Hladíková
Zvuk: Jiří Klenka

Údaje o DVD:  
Obrazový formát: 16:9, PAL, barevný
Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky
Titulky: české pro neslyšící, anglické
Region: ALL
Stopáž: 90 minut