DVD edice – Ohnivé ženy se vracejí

DVD edice plánuje postupně vydat celou duchařskou trilogii o proměnách dvou středověkých čarodějnic. Pokračování má název Ohnivé ženy se vracejí za nově zavedených 69,- Kč. Na pultech od pondělí 14. března 2011.

Druhý díl české klasické duchařské komediální televizní trilogie. Volné pokračování inscenace Ohnivé ženy.

Temperamentní krasavice, upálené čarodějnice ze sedmnáctého století Marta a Magdalena, se staly expertkami na mezilidské vztahy. Zdá se, že jim osud bude přát i nadále. Blízko šatlavy, ze které je dávný biřic odváděl do rukou mistra popravčího, se totiž nachází muzeum se starým nábytkem a obrazy, v nichž se obě vyznají lépe než leckterý vysokoškolsky graduovaný historik. A vede odtud tajně prošlapaná cestička do obchodu se starožitnostmi…

Skupina rozkrádačů se po výměnách exponátů za napodobeniny chystá k další loupeži cenného obrazu z muzea. Jeho zaměstnankyně Boženka jej má vyměnit za kopii. Uprostřed akce ale dojde k výbuchu plynu a tak naše ženy přijdou k tělům.

Magdaléna se dostane do mužského těla jednoho ze zlodějů, jehož milenkou byla právě Boženka, ale tuto roli nezvládá a raději tělo opustí. Marta je spokojená s rolí manželky ředitele muzea a v touze zalíbit se mu a pomoci mu ke kariéře, jej nechtěně zkompromituje.

Trvá jim dost dlouho, než přijdou na to, že se dostaly mezi lapky. Nakonec i Marta, stejně jako bakalář Janek, tentokrát v těle fotografa, tělo zapletené do krádeže, kterou vyšetřuje bezpečnost, opustí. Ale podaří se jim, ženám poučeným již v 17. století, odhalit včas podvody a chystanou loupež?

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1986

Délka: 65 minut

Režie: Zdeněk Podskalský

Asistent režie: Michaela Menšíková

Pomocná režie: Zuzana Fialová

Scénář: Hermína Franková

Dramaturgie: Jana Dudková

Produkce: Jiřina Pokorná-Makoszová

Hudba: Vítězslav Hádl, na obalu uváděný Vadim Petrov ml. měl pouze hudební režii

Kamera: Vladimír Holomek

Střih: Jana Malásková

Zvuk: Hugo Markes

Architekt: Leopold Zeman

Kostýmy: Irena Greifová

Masky: Josef Adamička, Zuzana Báťková

Společnost: Československá televize

Hrají: Jana Hlaváčová (Marta – vdova po parukáři), Dagmar Veškrnová-Havlová (Magdalena – farská kuchařka), Miroslav Vladyka (Miloš), Jaroslava Kretschmerová (Božena), Otto Šimánek (Říha), Leoš Suchařípa (Mančál), Ladislav Trojan (major), Michal Pešek (Vašek), Jana Eichlerová (sestra), Ota Sklenčka (Vomáčka), Karel Roden (Janek), Daniela Kolářová (lékařka), Vlastimil Bedrna, Bořík Procházka, Bohuslav Čáp, Ladislav Gerendáš, Břetislav Slováček, Karel Hovorka, Miroslav Šnajdr, Petr Pospíchal, Petr Svárovský

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: