Pach krve

Trocha kanibalismu v praxi aneb sežerou vás za živa… Skupinku bezstarostných mladých Američanů potká nečekané překvapení, když sejdou z cesty do lesa. I když by se tohle téma mohlo zdát už stokrát použité, neustále láká k dalším variacím, čehož důkazem je thriller Pach krve.

V mladších dobách konzumování horrorových filmů jsem si myslel, že nejbrutálnější hnusárnou, kterou jsem kdy viděl, je film „Texasský masakr motorovou pilou“. Z omylu mě vyvedlo až shlédnutí filmu „Pach krve“. Těžko říct, jestli je víc nechutnější, ale rozhodně za „Masakrem“ o moc nezaostává. Taky je zřejmé, že tímto filmem byl snímek evidentně inspirován. A nejen jím. Další film který se podepsal na originalitě tohoto filmu je „Vysvobození“, který je ostatně ve filmu přímo zmiňován.
 
Hlavním námětem filmu je setkání šesti mládežníků se skupinou kanibalistických jedinců žijících v neobydlených lesích Greenbrierské divočiny Západní Virginie. Obsah filmu: Greenbrier Backcountry, Západní Virgínie. Hned během úvodních titulků divák dostane informace podané formou výstřižků z novin, o pověstechm že hluboko v horách žije skupina degenerovaných lidí, u nichž genetická mutace proběhla jako následek incestu. V důsledku toho tyto lidské zrůdy mají velkou odolnost vůči bolesti. S touto základní informací je divák uváděn do dalšího děje.
Chris Finn spěchá na pracovní pohovor. Při jízdě poslouchá rádio a dozvídá se, že v těchto místech se nápadně často ztrácejí beze stopy lidé. Chris tomu ale nevěnuje pozornost a kvůli zácpě na dálnici se rozhodne zkrátit si cestu po lesní silničce. Nesprávně však zahne, zabloudí v lesní pustině a navíc se srazí s protijedoucím autem s pěticí mladých výletníků. Skupinka se vydá hledat pomoc do nejbližšího domu. Místo pomoci tam však naráží na rodinku zmutovaných kanibalských zrůd, která se baví štvanicemi na zbloudilé automobilisty a jejich krvavou likvidací. Stanou se mladí lidé dalšími obětmi šílených kanibalů? Kolik z hrdinů krvavou štvanici přežije a dokáže se dostat ven z lesa?
V produkci trojnásobného držitele Oscara za zvláštní maskérské efekty Stana Winstona a producentů mimořádně úspěšných hororů Resident Evil a Tajemství loňského minulého léta vznikl podle scénáře zkušeného Alana B. McElroye (Halloween 4, Spawn, Tělo na tělo) horor evokující nejlepší díla žánru založená na minimálním vkladu financí a maximálním vkladu talentu strašit diváky. Debutující režisér Rob Schmidt nabízí děsivý příběh o skupince mladých lidí, která se v hlubokých lesích Západní Virgínie utkává s vražedným zlem ve stylu legendárního Texaského masakru motorovou pilou kombinovaného s děsivou atmosférou Záhady Blair Witch
Originální název: „Wrong Turn“
Režie: Rob Schmidt
Rok vzniku: 2003
Země původu: USA, Německo
Hrají: Eliza Dushku, Jeremy Sisto, Emmanuelle Chriqui, Desmond Harrington, Lindy Booth, Kevin Zegers, Julian Richings
Hudba: Elia Cmiral
Design kostýmů: Georgina Yarhi
Masky: Stan Winston Studio, Inc.
Výkonní koproducenti: Sven Ebeling, Hagen Behring
 
Premiéra v ČR: 4.3.2004
Délka: 84 min.
Barevný: Ano
Český dabing
Zvuk: Dolby Digital (SDDS/DTS)
Photos copyright © 2003 20th Century Fox