Interdomino Kids – Peníze! Jsou hotové! – Historie peněz 1.

Ha! Někoho asi napadlo, že pohádkami o krtečcích vychováváme z dětí budoucí přecitlivělé ekology, pohádkami o vílách snílky, a pohádkami o skřítcích přízemní ušlápnuté chudinky. Díky působení pohádkových bytostí se z dětí stávají v dospělosti naivní bloudi, kteří stále čekají nějakou nadpřirozenou pomoc s hůry. Ale marně, žijeme přece v kapitalismu a za všechno se musí tvrdě platit. První díl Historie peněz 1. vyšla dnes 16.5.2008 za cenu 39,– Kč v edici Interdomino Kids.

Buď vítán ve světě vědomostí! Víš, jak vznikly peníze, jak dosáhly dnešní podobu? Jak funguje bankovní institut a burza? Jakou má úlohu centrální banka? Jak vznikla Evropská unie a proč je euro dobré jako jednotná měna? Kdybys chtěl znát odpověď na tyto otázky a zasmát se nešikovnosti našich hrdinů, tak jsi na dobré cestě. Pojď s námi za dobrodružstvím!

Na tomto DVD se Vaše děti dozví například to, jaká je minimální mzda třeba ve Francii a o kolik převyšuje minimální mzdu v jiných členských zemích Evropské unie. Jenom doufám, že do doby než dospějí aby mohli tyto informace prakticky zužitkovat, se celá ta slavná EU nerozpadne.

Ještě jedna poznámka – v údajích stojí, že DVD má český dabing. Je to ale taková dost divná čeština. Paní která to dabuje má takový zvláštní přízvuk, ale žádný z českých ani moravských dialektů to rozhodně není. Je vidět, že se šetří všude, za 39,– Kč zřejmě nemůžeme očekávat, že pro účely dabingu bude angažován profesionální herec nebo Čech.

Producent: Kohári Edit, Alföldi Csaha
VVedoucí studia: Schindler Róbert
Režisér: Szalay Zoltán, Varga Miklós
Scénář: May Szilivia, Spáh David, Gigor Attila

– na základě nápadu Rofuzs Ferenc (oskarový režisér)
– na základě knihy Michel Le Duc a Nathalie Tordjman a použití ilustrace Yves Calarnou

Dramaturgie: Pataki Éva
Hudba, sound, design: Pascay Attila

Údaje o DVD:
Zvuk: Dolby Digital 2.0 – česky, maďarsky
Obraz: barevný, 16:9, PAL
Titulky: maďarsky, anglicky
Délka: 90 minut
Region: 2
Typ disku: DVD