Kruh 2

Po úspěšném filmu Kruh se vraždící videokazeta vrací. Pokud jste si oblíbili mysteriózní příběhy a herečku Naomi Watts, dostáváte druhou šanci. Ryzí zlo, které představuje nešťastná dívka Samara se v nové transformaci vrací na svět, aby opět zabíjelo.

Před čtyřmi roky šokovala filmové diváky hororová podívaná Kruh, remake kultovního japonského hororu „Ringu“ režiséra Hideo Nakaty. Kruh slavil nečekaný a na svůj žánr až nevídaný úspěch po celém světě, Českou republiku nevyjímaje. Film vidělo v naší zemi neuvěřitelných 130 tisíc diváků!
O dva roky později dostal režisér Nakata příležitost natočit v produkci Dreamworks pokračování. Příběh se odehrává šest měsíců po hrůzostrašných událostech, které rozpoutala videokazeta se zdánlivě nevinným obsahem. Hlavní aktérka prvního Kruhu, investigativní novinářka Rachel Kellerová (Naomi Watts) se synem Aidanem opustí Seattle a přestěhuje se do tichého městečka v Oregonu ve snaze zapomenout a začít nový život. Minulost se ale tak snadno odbýt nedá, zvlášť když v okolí dojde k několika podezřelým úmrtím a na místě činu policisté naleznou neoznačenou videokazetu. Rachel si uvědomuje, že pomstychtivá Samara se vrátila, aby znovu roztočila kruh nenávisti, teroru a smrti. Každý, kdo se podívá na děsivé Samařino video, přesně za sedm dní zemře. „Nešťastná sedmička“ pronásledovala i filmový štáb při natáčení, protože přesně týden po jeho zahájení zaplavila voda z prasklého potrubí kanceláře produkce a málem zničila dosavadní úsilí filmařů.
Producenti Walter F. Parkes a Laurie MacDonald se angažováním Hideo Nakaty pokusili ozvláštnit pokračování Kruhu specifickými vizuálními postupy, kterými Nakata proslul nejen v rodném Japonsku. Jeho předností je nenápadnost, s jakou dokáže v divácích vyvolat strach. Banální a rutinní prvky všedního dne – zvonící telefon, otevřený vodovodní kohoutek dokáže do děje zapracovat tak, že všem divákům bez rozdílu nažene strach. V Kruhu 2 se snoubí tradiční asijské duchařské příběhy s technologií jednadvacátého století, čímž se příběh i způsob jeho zpracování výrazně liší od většiny hororů, které se v posledních letech objevily v kinech. Ať znáte žánr hororu sebelépe, na tohle nemůžete být připraveni.
Režie: Hideo Nakata
Hrají: Naomi Watts, Sissy Spacek, Simon Baker, David Dorfman, Elizabeth Perkins
Scénář: Ehren Kruger
Hudba: Hans Zimmer
Námět: Kôji Suzuki, Hiroshi Takahashi
Premiéra: 14.04.2005
Žánr: horor
Přístupno od 15 let
Formát: 35 mm
Délka: 105 min.
Zvuk: DOLBY/DTS, Titulky