Vapet pro každého – Vysoká hra

Vapet v úterý 15. března 2011 v ediční řadě Pro každého nabídne napínavý americký thriller o bývalém poldovi, který se pokouší očistit své jméno a dopadnout organizátora loupeže v kasinu Vysoká hra v digipacku za 69,- Kč.

Bývalý policista Ray Mercer, který byl uvězněný za zpronevěru peněz policejního penzijního fondu, se po letech vrací z vězení a spolu s manželkou Rebeccou vyrazí do Las Vegas, kde se mají rychle a bez problémů rozvést. Rebecca zastaví před kasinem, aby si něco zařídila. Ray kvůli podmínce dovnitř nemůže. Před kasinem, kde čeká na svou manželku, požádá hostesku, aby za něj postavila pár dolarů. Podaří se mu vyhrát jackpot 450 tisíc dolarů! Než si ale stihne peníze vyzvednout, dojde k vyloupení kasina.

Policie Raye podezřívá, že je do loupeže zapleten a že jeho výhra byla jen komedií k odlákání pozornosti, a tak se vzápětí ocitne jako první na listině pachatelů. Ray se rozhodne očistit své jméno a vypátrat pachatele loupeže. Zjišťuje, že Rebecca je milenkou tamního šéfa Charlese Atlase, který je falešnější než pětník. Ten se svým pomocníkem Vincem vše naplánoval, aby mohli z trezoru kasina sebrat dvanáct milionů, určených pro jejich mafiánské šéfy.

Potisk DVD 

Když rychlý policejní zákrok obklíčí bandu v kasinu, rozhodne se Atlas vše hodit na Raye, protože si uvědomí, že jako právě propuštěný trestanec je ideálním obětním beránkem. Ray však z pasti unikne a vydá se na nebezpečnou cestu, kdy sice může všechno ztratit, ale také získat zpět ztracenou čest i manželství.

Asi to s tou napínavostí není žádná sláva, 44 procent na imdb.com, csfd.cz kulatých 40: Dobře obsazená koncentrovaná nuda, béčko, u kterého nevíte, zda je myšleno vážně, nebo mělo jít o parodii.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 95 minut

Původní název: Top of the World

Režie: Sidney J. Furie

Scénář: Bart Madison

Produkce: Kevin Bernhardt, Danny Dimbort, Avi Lerner, Bob Misiorowski, Elie Samaha, Trevor Short, Warren Zide

Hudba: Robert O. Ragland

Kamera: Alan Caso

Střih: Alain Jakubowitz

Kostýmy: Dalia Saydah-Dokter

Společnost: Millennium Films / Nu Image Films

Natáčeno: Hoover Dam, Arizona-Nevada Border, USA / Las Vegas, Nevada, USA / Prim, Nevada, USA

Hrají: Peter Weller (Ray Mercer), Dennis Hopper (Charles Atlas), Tia Carrere (Rebecca Mercerová), David Alan Grier (detektiv Augustus), Joe Pantoliano (Vince Castor), Cary-Hiroyuki Tagawa (kapitán Hefter), Peter Coyote (Doc ‚The Butcher‘), Julie McCullough (Ginger), Martin Kove (Carl), Kevin Bernhardt (Dean), Eddie Mekka (Joe Burns), Derek Annunciation (Fredo), Dell Yount (Mac), Alexander Mervin (Benny), Michael Delano (poručík De Rosa), Gavan O’Herlihy (poručík Logan), Paul Herman (Valet), Ed Lauter (Mel Ridgefield), Brenda Cavalie (pokojská), Roger Rhu (ochranka #1), Andy Jarrell (stráž v kasinu Webb), Larry Manetti (Morgan), Sly Smith (Fipps), Frank Patton (Franco), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: