Bontonfilm – Piraňa 3D

To jsou ale kontrasty. V jeden den se sejdou na pultě ve 3D provedení takové tituly, jako je prastaře "nový" paskvil o malém Herkulovi a novinkový, vcelku slušně přijatý krvavý horor o žravých rybičkách… Bontonfilm nečekaně rovnou na pulty vyslal komediálně vyvedenou podívanou Piraňa 3D za 199,- Kč v pondělí 14. března 2011. 3D konečně ukáže zuby!

DVD obsahuje verze 2D a 3D zároveň! Balení obsahuje dva kusy 3D brýlí zdarma.

Každým rokem o jarních prázdninách vzroste počet obyvatel ospalého jezera Victoria z pěti na padesát tisíc a ve sluneční výhni vypuká zábava se spoustou alkoholu. Tento rok ale návštěvníky nebudou strašit jen ranní kocoviny a stížnosti starousedlíků. Na jezeře Victoria se rozpoutá hrůza nového druhu. Po nenadálých podmořských otřesech začnou místní obyvatelstvo ohrožovat prehistorické lidožravé ryby. Několik turistů, kteří se navzájem ani trochu neznají, se musí spojit a společnými silami zabránit novým ostrozubým obyvatelům rekreační oblasti, aby si z lidí udělali svou potravu. Dokážou se bezstarostní teenageři, kteří myslí jen na sex a alkohol, zmobilizovat a společnými silami zabránit novým ostrozubým obyvatelům resortu, aby si z nich udělali večeři?

 

V návaznosti na úspěch Čelistí v roce 1975 se na plátně rychle objevil další vodní predátor, který na nemilosrdnou žravou mašinu Stevena Spielberga zaútočil ne velikostí, ale množstvím. Místo jednoho velkého nebezpečí se v roce 1978 objevil film Piraňa a s ním stovky smrtících, oždibujících nenažranců. S pomocí režiséra Joea Danteho, výkonného producenta Rogera Cormana a uznávaného scénáristy Johna Saylese film vtipně zatočil s nastaveným vzorcem Čelistí.

 

Piraňa se dočkala svého pokračování v režii Jamese Camerona i televizního remaku, nicméně žádný z těchto kousků se ani částečně nepřiblížil úrovni strachu, který se za více než 3 dekády podařilo natočit režisérovi Alexandrovi Ajovi ve snímku Piraňa 3D.

Aja, režisér skvělých hororů Noc s nabroušenou břitvou a Hory mají oči, říká, že Piraňa pro něj znamená "touhu znovu cítit atmosféru 80. let. Ten typ provinile zábavného filmu, které byly tak in, když jsem vyrůstal. Film, který je stejně strašidelný jako komediální, kde je spoustu nahoty i krve, prostě úžasná, zábavná jízda."

 

Kolem 60 procent: Sedmdesátá léta jsou zpátky v plné parádě. Masakr plný krve a slečen. Jedna z nejpovedenějších předělávek, spojující lascivnost, průhledný scénář a brutální gore. Béčko, které se nebere vážně a to mu jen prospívá.

Podrobně tady (oproti ostatním hororovým remakům z poslední doby je to nebe a dudy – a ty dudy myslíme doslova), tady a třeba tady.

Žánr: Komedie / Horor / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 89 minut

Původní název: Piranha 3D

Světová premiéra: 20. srpna 2010 – USA, Kanada, Irsko, Velká Británie

Kinopremiéra v ČR: 7. října 2010

Režie: Alexandre Aja

Scénář: Pete Goldfinger, Josh Stolberg

Produkce: Alexandre Aja, Martin J. Barab, Steve Barnett, Mark Canton, Scott Fischer, Louis G. Friedman, J. Todd Harris, David Hopwood, Ryan Kavanaugh, Andrew G. La Marca, Chako van Leeuwen, Grégory Levasseur, Vincent Maraval, Justine Raczkiewicz, Alix Taylor, Marc Toberoff, Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Hudba: Michael Wandmacher

Kamera: John R. Leonetti

Střih: Baxter

Kostýmy: Sanja Milkovic Hays

Společnost: Dimension Films / Intellectual Properties Worldwide / Aja – Levasseur Productions / Atmosphere Entertainment MM / Chako Film Company / The Weinstein Company

Natáčeno: Lake Havasu, Arizona, USA

Hrají: Richard Dreyfuss (Matt Boyd), Ving Rhames (zástupce Fallon), Elisabeth Shue (šerif Julie Foresterová), Christopher Lloyd (pan Goodman), Eli Roth (host v mokrém tričku), Jerry O’Connell (Derrick Jones), Cody Longo (Todd Dupree), Steven R. McQueen (Jake Forester), Jessica Szohr (Kelly), Kelly Brook (Danni), Riley Steele (Crystal), Adam Scott (Novak Radzinsky), Ricardo Chavira (Sam), Dina Meyer (Paula Montellano), Paul Scheer (Andrew ‚Drew‘ Cunningham), Brooklynn Proulx (Laura Foresterová), Sage Ryan (Zane Forester), Brian Kubach (Brett), Ashlynn Brooke (roztleskávačka), Cavin Gray (řidič), Bo Jacober (kluk na party), Franck Khalfoun (zástupce Green), Genevieve Alexandra (dívka), Devra Korwin (paní Goodmanová), Nick Magee (kluk na lodi), Bonnie Morgan (dívka ze spolku), Gregory Nicotero (lodní kapitán), Tim Bishop (opilý kluk), Carmen Prisco (opilá hlupačka), Maarsen Roney (usměvavý opilec), Jason Spisak (zástupce Taylor Roberts), Kym Stys (dívka na trampolíně), Nicole Randall (dívka na trampolíně), Christopher Vejnoska (příchozí na party), Nancy Walters (polovina dívky), Tyrone Williams (DJ), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: