Řitka Video – Speciální edice – 3 válečné hity

Ve čtvrtek 17. března 2011 se vrací na pulty další již dříve vydané tituly, Řitka Video nabízí 3 DVD vydaná v obálce Filmag v balíčku za 99,- Kč pod názvem Speciální edice – 3 válečné hity

  

Balení obsahuje 3 DVD:

Vojáci ze Stalingradu

Strhující adaptace slavného válečného románu. Hrdinství v zákopech Stalinova města. Podle válečného románu Viktora Někrasova V STALINGRADSKÝCH ZÁKOPECH vzniklo v roce 1956 černobílé drama, jehož scénář vytvořil sám autor knihy. Přivézt znovu na svět statečné vojáky, kteří strávili přes půl roku v zákopech pod Mamajovou mohylou a hrdinně bránili město Stalingrad, to byla hlavní myšlenka tvůrců tohoto výjimečného díla. V popředí stojí trojice sovětských vojáků, kteří se stávají součástí nové jednotky, zuřivě bojující o každý metr země před Stalingradem. Po nesmyslném rozkazu náčelníka štábu přijde statečné trio o většinu svých kamarádů, ale válka pokračuje neúprosně dál. Vojáci spěchají zpět do zákopů, zpět na místa, kde se především bojuje, ale také navazují přátelství na život a na smrt.

Torpédové bombardéry

Film byl natočen na základě krátkých příběhů ruského spisovatele Yurie Guermana. Píše se rok 1944. Válka není zdaleka u konce, ale nepřítel je na ústupu. Mnoho pilotů si přivedlo své rodiny na leteckou základnu nedaleko Baltického moře, aby si navodili zdání normálního života po mnoha letech válečného teroru. Kdykoli může přijít povel k útoku a pro každého se může tento let stát posledním.

Velká japonská válka

Válečný velkofilm od Pearl Harboru k Hirošimě. Japonský velkofilm vykreslující průběh druhé světové války od útoku na Pearl Harbor až k jejímu konci a potrestání válečných zločinců. Nejvíce pozornosti je věnováno osudům Tódžóa Hidekiho, který se postupně stal nejmocnějším mužem v zemi, a nakonec na jeho bedrech spočinula zodpovědnost za rozpoutání války s USA. Kromě osudu Tódžóa se děj soustředí mimo jiné na studenta, který je navzdory své nevinnosti rovněž odsouzen jako válečný zločinec, a na mladého muže, jemuž se díky vůli přestát všechny útrapy a neobětovat se za každou cenu za svou vlast, podaří vrátit živý zpět ke své ženě. Jednotlivé vyprávěcí linie se nenásilnou formou prolínají mezi sebou a diváka jistě zaujmou i skvěle natočené bojové scény odehrávající se ve vzduchu i na souši.