Sony – 3 sezóny v pekle

Zatímco se na diskuzních fórech probírá fakt, že by se od stejného vydavatele měl brzy objevit na pultech Občanský průkaz, Sony ve středu 23. března 2011 nabízí jiný domácí film. Volba padla na 3 sezóny v pekle, ke koupi za 149,- Kč. Dokud sníš, nejseš mrtvej!

Píše se rok 1947. Poválečná Praha kypí životem a energií: doba přeje smyslnosti, extravaganci, humoru a nekonečnému očekávání. Devatenáctiletý básník, pohledný dandy a vtipný provokatér Ivan utíká z domova od puritánského otce hnán touhou žít naplno. Vydává se na nekonvenční pouť oslavující svobodu a umělecké ideály. Žije přítomným okamžikem, obdivem ke krásným ženám.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Život se zdá být báječný, pokud ho vychutnáváte v cigaretovém kouři, lehkém opojení likérem a po boku fascinující, krásné a zkušené ženy. Ivan píše básně a vrhá se nadšeně do zničující romance s krásnou, nezávislou, nevyzpytatelnou a bisexuální Janou.

Obrazovka z DVD 

Akční život plný inspirujících erotických her, výbuchů smíchu, dobové taneční hudby, ale i dramatických politických změn, prožívají čerství milenci naplno. Žijí svou velkou milostnou romanci. Komu by se v téhle chvíli chtělo třeba do armády, která na Ivana kývá prstem. Komunistický režim začíná ukazovat i svou represivní tvář. Ivan a Jana se vyhýbají práci, spřádají fantastické plány do budoucnosti, živí se drobnými krádežemi a společně naplánují útěk do Paříže.

Blíží se ale vítězný únor 1948 a bohémské ideály budou brzy konfrontovány se zrůdnou tváří komunistického režimu. Střet s mocí však přichází tvrdě a nečekaně…

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Celovečerní debut Tomáše Mašína 3 sezóny v pekle inspirovala autobiografie undergroundové legendy Egona Bondyho. Snímek s dokonalou dobovou atmosférou získal tři České lvy (kamera, zvuk, představitel hlavní mužské role Kryštov Hádek).

Kolem 70 procent: Překotné, naivně horující a místy velmi přesvědčivé. Lyrická báseň o ztrátě pochybných ideálů. Ale také: Příliš umělecké, příliš pomalé, nudné nafouklé nic.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Romantický / Historický

Země původu: Česká republika / Německo / Slovensko

Rok vzniku: 2009

Délka: 110 minut (1:50:57)

Kinopremiéra v ČR: 26. listopadu 2009

Režie: Tomáš Mašín

Druhá režie: Jakub Dvorský

Námět: Egon Bondy (kniha Prvních deset let), Lubomír Drozd

Scénář: Tomáš Mašín, Lubomír Drozd

Dramaturgie: Kristián Suda

Produkce: Monika Kristlová, Jasmina Torbati

Koprodukce: Henning Molfenter, Carl Woebcken, Patrik Pašš, Jaroslav Kučera (ČT), Vít Komrzý, Radim Janeš, Tomáš Mašín, Vlastimil Kristl

Hudba: Filip Jelínek, Jaroslav Friedl, Ota Klempíř

Kamera: Karl Oskarsson

II kamera: Mark Rimmer

Střih: Petr Turyna

Kostýmy: Katarina Hollá

Zvuk: Pavel Rejholec, Martin Jílek, Jakub Čech

Architekt: Martin Kurel

Výtvarník: Martin Kurel

Masky: Hana Šurkalová, Růžena Novotná

Společnost: Dawson Production / Babelsberg Film / Trigon Productions / Česká televize

Natáčeno: Praha, Liberec

Hrají: Kryštof Hádek (Ivan Heinz), Karolina Gruszka (Jana – dabing Tatiana Vilhelmová), Martin Huba (Ivanův otec), Jan Kraus (Viktor Lukas), Tomasz Tyndyk (Walter Hanes – dabing Martin Písařík), Luboš Kostelný (Karel), Tatiana Pauhofová (Hana), Matěj Ruppert (Skokan), Miroslav Krobot (lékař-psychiatr), Andrea Kerestešová (Miss revoluce), Kristýna Janáčková, Ľubomír Paulovič (vyšetřovatel), Michał Dworczyk (Vincent – dabing Martin Trnavský), Jiří Černý (Tonda), Kristýna Fuitová Nováková (Dana), Markéta Stehlíková (Eva), Juliana Johanidesová (Dita), David Steigerwald (Hynek), Marcel Sály (Olda), Jiří Bábek (host na večírku), Veronika Bromová (host na večírku), Igor Chmela (host na večírku), Jindřiška Křivánková (host na večírku), Kryštof Mucha (host na večírku), Markéta Othová (host na večírku), Martin Pechlát (host na večírku), Michal Pěchoušek (host na večírku), Magdalena Sidonová (host na večírku), Pavel Šimčík (host na večírku), Kateřina Vincourová (host na večírku), Marie Spurná (Hanesova matka), Svatopluk Matyáš (Hanesův otec), Jiří Wohanka (ošetřovatel), René Šmotek (číšník), Jiří Kout (Tomáš Mašín), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výber kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1. 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky, francouzsky  

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: film o filmu, vystřižené scény, trailery

Bonusy

Vystřižené scény

Trailery