Amercom – Stíhači v boji 22 – Letecké souboje: Těsně nad zemí

{mosimage}Vydavatelství Amercom pokračuje v ediční řadě Stíhači v boji – Letecké souboje a ve středu 23. března 2011 by měl dorazit osmý díl druhé řady dokumentárního seriálu Dogfights, známého z obrazovek České televize, celkově již 22. DVD s upraveným názvem Těsně nad zemí (v ČT jako Nízko nad zemí) za 69,- Kč. Prožijte s válečnými piloty dramatické okamžiky bojového vypětí! 

Díky realistické animaci se ocitneme nad evropským válčištěm v kokpitu P51 Mustang, v korejské válce v F86 Sabre a ve vietnamské válce v legendárním Phantomu F4 v soubojích, kde smrtelným nepřítelem je blízkost země. 

Souboje stíhačů začínají zpravidla ve velkých výškách, kde mohou protivníci volně manévrovat v trojrozměrném prostoru. Ale při neustálém manévrování postupně klesají blíž a blíž k zemi. S pomocí počítačové animace se ocitnete v kokpitu stíhaček, které v době druhé světové války, Korejské války a války ve Vietnamu bojovaly těsně nad zemí, ve výšce, kde pilot nesmí udělat žádnou chybu. Uvidíte Mustang P51, jak bojuje v hlubokých alpských údolích během 2. světové války. V korejské válce výkony proudových motorů rychlost letu nízko nad zemí zvýšily téměř na dvojnásobek. Rozdíl mezi životem a smrtí se měřil ve zlomcích sekundy. Jen dobře vycvičený a zkušený pilot proudového letounu si mohl dovolit jít do takového rizika. F-86 Sabre se tam střetal se sovětskými MIG-15. Ve válce ve Vietnamu to byly zase Phantomy, které bojovaly s tehdy nejnovějšími MIG-19 a 21.

Žánr: Dokument / Historický / Válečný

Délka: cca 45 minut 

Původní název: Dogfights 

 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, polsky  

Titulky: česky, polsky  

Obraz: barevný PAL 4:3  

Bonus: žádný