Film a video – duben 2011

I když nám stále někdo podsouvá zaměření a funkce, které nemáme, je to marné a marné. Opravdu nikomu žádnou objednávku nevyřídíme, opravdu vydání žádného titulu nezajistíme, opravdu nejsme pro některé vydavatele reklamní společností, zainteresovanou na výši jejich prodeje. Snažíme se jen co nejvíc a nejrychleji informovat o tom, co se trafikového mediálního nakupování týče. Filmy, hudba, mluvené slovo, hry především, s občasným přesahem k něčemu příbuznému. Jako jsou třeba noviny Film a video, jejichž druhé číslo je v prodeji za 5,90 Kč s označením duben 2011 od pátku 25. března 2011.

Nevím, jak dlouho ještě. Předchozí číslo vyšlo poměrně nedávno. Když jsem dnes nové číslo kupoval, podiskutoval jsem u pokladny, že ho v remitendě ráno vraceli 29 kusů, protože ten jediný třicátý jsem koupil já. A prý to s tím novým číslem asi nebude moc odlišné…

Od minule se toho příliš nezměnilo. Zvýrazněný titulek „Přehled filmů na DVD v trafikách s uvedením termínů prodeje" by snad zasloužil doplnění „některých vydavatelů", inzerujícími jsou totiž stále jen někteří – Bontonfilm, samotný FEX, Intersonic, North Video. Takže i když je uvnitř už přehled na měsíc květen, dozvíte se cca polovinu (chybí H.C.E., MagicBox, Codi, Sony, Řitka). Navíc třeba minule zveřejněný přehled NV doznal podstatných změn, které v našich přehledech uvidíte, na rozdíl od papíru jsme schopni opravovat.

Zbytek prostoru zabírají do celkových 28 stran většinou sebepropagační články (připomenutí Vlasty Buriana = seznam jeho filmů u FEXu, Velikonoce = komplet DVD Lidový rok FEXu, Hugo Haas = Mazlíček od FEXu, nějaké dokumenty od FEXu, Jana Rybářová = Stříbrný vítr od FEXu). A v Tescu budou po celý duben v prodeji neprodané komplety 3x jen za 99,- Kč.

Občas si nejsem jistý, co je pravdy na těch chmurných předpovědích, že tištěná média zaniknou, protože internet je všemocný, aktuální, bezplatný… To, že vyšlo nové číslo, se na stránkách FEXu nedozvíte, protože tam je v tuto chvíli stále jen obálka minulého vydání a za ní text PŘIPRAVUJEME…

Hergot, nerozdává Billa a Albert podobné plátky u pokladen zadarmo?