Intersonic – Pravdivý příběh… ABBA

InterSonic by teoreticky měl v úterý 29. března 2011 zahájit prvním diskem novou tematickou řadu. A opravdu se do prodeje dostalo DVD v plastové krabičce Pravdivý příběh… ABBA v poněkud šokantní ceně 145,- Kč. Legendární švédská skupina, kterou zná celý svět.

Agnetha, Frida, Björn a Benny – členové skupiny ABBA, která se od roku 1974, kdy vyhráli v soutěži Eurovize s písničkou Waterloo, stala komerčně nejúspěšnější skupinou v historii populární hudby. Uctívána miliony posluchačů, prodala ABBA na 375 miliónů desek po celém světě, což je čtvrtý nejlepší prodej v historii hudebních nahrávek. A populární je i desítky let po ukončení své aktivní kariéry.

Je považována za nadčasové seskupení, její hity jako Dancing Queen, Money, Money, The Winner Takes It All a desítky dalších znají lidé na celém světě. V roce 2010 byla uvedena do Síně slávy rock´n´rollu. ABBA se proslavila nejen originálním hudebním stylem, ale i osobitými kostýmy, které i dnes budí velký obdiv.

Vítejte u dokumentu o skupině, která svůj příběh prozrazuje prostřednictvím rozhovorů se členy kapely, pomocí hudebních videí i záznamů živého hraní. Stále populární čtveřice před vámi odhalí své myšlenky, pocity a dojmy, bude vám vyprávět o své kariéře, úspěchu a hlavně o své hudbě.  

V roce 1999 měl premiéru muzikál Mamma Mia!, který již zhlédlo více než 45 milionů diváků a řadí se mezi nejpopulárnější světové show. Stejnojmenné filmové zpracování s Meryl Streep z roku 2008 je jedním z nejprodávanějších DVD v dnešní době.

Následovat by měly další tituly – zatím jsou oznámeny díly Lady Gaga a Bee Gees. Ovšem najít o nich jakékoli podrobnosti se jeví jako zhola nemožné…

Zadní strana 

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: 52 minut

Původní název: Story of ABBA

Společnost: Music Vision

Režie: Steve Cole

In cast with Agnetha Fältskog + Benny Andersson + Bjorn Ulveaus + Anni-Frid Lyngstad

Produced by Martin Brierley

Sound mixing by Benjamin Allen

Graphics by Emike Mine, Tony Geddes

Executive producer Cyriel Van Dem Hemel  

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: