Bontonfilm – Rocky IV

Spolehlivě jako hodinky (doufejme) Bontonfilm v Kolekci filmové klasiky přichází ve středu 30. března 2011 s dalším pokračováním série Rocky IV za 99,- Kč. Pokračování osudů boxerského outsidera, který díky vlastní píli a houževnatosti využil nečekané příležitosti a vypracoval se na světového šampióna.

Úspěšný boxer Rocky Balboa žije nyní v ústraní se svou ženou Adrian a synkem. Po náročném souboji s Clubberem Langem, kdy získal zpět svůj titul, ukončil kariéru. Boxuje jen občas, pro udržení kondice, se svým přítelem, černým boxerem Apollem Creedem.

Obrazovka z DVD 

Do Spojených států ale přilétá amatérský mistr světa v boxu, ambiciózní Rus kapitán Ivan Drago, s manželkou Ludmilou a trenérem Koloffem, který chce vstoupit do světa profesionálního boxu. Výzvu k zápasu, i přes Rockyho protesty, vyslyší Apollo, který předpokládá, že Rus nemůže být v boxu příliš dobrý.

Obrazovka z DVD 

Apollo Draga zesměšní na tiskové konferenci. Exhibiční zápas začíná ideologickým projevem Koloffa k Dragovi. Rusové jsou šokováni úvodní taneční show, jíž se jako zpěvák účastní i Apollo. V následném zápase pak dojde k tragédii: Mlčenlivý Rus nadopovaný anaboliky a ideologickými hesly svého trenéra a politruka ve druhém kole Apolla vyřídí a ten vzápětí umírá v rukou svého přítele. Drago jeho smrt komentuje hláškou: „Když umřel, tak umřel!".

Obrazovka z DVD 

Rocky je zdrcen a vyzve Draga k zápasu. Souhlasí s tím, že se má uskutečnit v Moskvě. Adriana Rockyho prosí, aby do toho zápasu nešel, že nemůže vyhrát. Rocky je ale odhodlán, odjíždí trénovat do studeného Ruska, spolu s ním jede ještě bývalý Apollův trenér Tony Duke a švagr Paulie. Odcestují do Krasnogurbinsku, kde Rocky začne trénovat v krutých sibiřských podmínkách, zatímco Drago trénuje v téměř laboratorních podmínkách pod pečlivým dohledem přístrojů, vědců a lékařů.

Obrazovka z DVD 

Rocky však bojuje za čest nejen svoji, ale celé své země, Apolla a svých přátel. Čeká ho nejtěžší zápas kariéry, nejen proti brutálnímu soupeři ale i proti moskevskému publiku, které Rockyho zrovna nemiluje.

Obrazovka z DVD 

Dne 25. prosince začíná ve vyprodaném moskevském stadionu nemilosrdný zápas, který je nejen soubojem dvou mužů, ale také střetnutím dvou ideologií, dvou znepřátelených mocností. Přestože ruské publikum přivítalo amerického boxera nepřátelsky, během nesmiřitelného zápasu si Rocky pomalu získává sympatie.

Hodnocení se drží na 60 procentech na imdb.com, kdežto csfd.cz eviduje 80 (čím to?): Souboj Východu a Západu, zla a dobra, prostě nostalgie a studená válka. Lundgren je skutečný démon.

Žánr: Drama / Sportovní

Země původu: USA

Rok vzniku: 1985

Délka: 88 minut (1:27:46)

Původní název: Rocky IV

Světová premiéra: 21. listopadu 1985 – USA, Los Angeles

Kinopremiéra v ČR: 1. ledna 1990

Režie: Sylvester Stallone

Scénář: Sylvester Stallone

Produkce: James D. Brubaker, Robert Chartoff, Arthur Chobanian, Irwin Winkler

Hudba: Vince DiCola

Kamera: Bill Butler

Střih: John W. Wheeler, Don Zimmerman

Kostýmy: Tom Bronson

Společnost: Chartoff-Winkler Productions / Metr-Goldwyn-Mayer / United Artists

Natáčeno: Grand Teton National Park, Moose, Wyoming, USA / Jackson Airport, Jackson Hole, Wyoming, USA / Jackson Hole, Wyoming, USA / Las Vegas, Nevada, USA / Los Angeles International Airport – 1 World Way, Los Angeles, Kalifornie, USA / The Agrodome, Pacific National Exhibition Grounds, Vancouver, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada / Ziegfeld Room, MGM Grand Hotel – 3799 Las Vegas Boulevard South, Las Vegas, Nevada, USA

Hrají: Sylvester Stallone (Rocky Balboa), Talia Shire (Adrian Balboaová), Burt Young (Paulie Pennino), Carl Weathers (Apollo Creed), Brigitte Nielsen (Ludmilla Vobet Dragoová), Tony Burton (Tony Duke), Michael Pataki (Nicoli Koloff), Dolph Lundgren (kapitán Ivan Drago), Stu Nahan (komentátor), R. J. Adams (sportovní hlasatel), Al Bandiero (americký komentátor), Dominic Barto (ruský zástupce), Danial Brown (kamarád Rockyho juniora), James Brown (kmotr soulu), Rose Mary Campos (služebná), Jack Carpenter (řidič KGB), Mark De Alessandro (ruský rohový rozhodčí), Marty Denkin (ruský rozhodčí), Lou Fillipo (rozhodčí v Las Vegas), James ‚Cannonball‘ Green (Manuel Vega), Dean Hammond (reportér), Rocky Krakoff (Rocky Jr.), Sergei Levin (ruský komentátor), Toy Maffatone (agent KGB), Sylvia Meals (paní Creedová), Dwayne McGee (řidič limuzíny), George Rogan (Igor Rimsky), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, polsky

 

Zvuk 

 

Titulky: česky, anglicky, švédsky, finsky, norsky, dánsky, polsky

 

Titulky 

 

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1, podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: žádný