Amercom – Kosmos 8

Myslím, že množství dokumentů, které nyní vycházejí s tématikou vesmíru, se dá oproti předchozím letům nazvat přehršel. Každopádně dne 28. března 2011 vychází další číslo z edice Kosmos, jak jinak než z vydavatelství Amercom. Číslo 8 má název Mlhoviny: Krása kosmických mračen a cenu 69,- Kč.

Ani hvězdy, ani planety, měsíce či asteroidy, nýbrž právě tyto tajemné oblaky mezihvězdného plynu a prachu, jimž říkáme mlhoviny, jsou korunovačními klenoty galaxií. Pouhým okem jsou sice jen stěží viditelné, díky moderním vesmírným i pozemským teleskopům však astronomové o těchto půvabných objektech získávají stále lepší představu.

 

 

Mlhoviny září, odrážejí světlo galaxie či jej naopak zakrývají a nepřestávají nás udivovat ohromující škálou tvarů a barev. Jsou to oblasti, v nichž se v cyklu stvoření z prázdnoty vesmíru rodí nové hvězdy a jiné zde naopak umírají.

 

Vydejte se s námi na neobvyklou prohlídku úchvatné vesmírné galerie a seznamte se s jejími jedinečnými artefakty – mlhovinami.

Obálka časopisu 

Toto číslo se opět skládá z DVD a časopisu, který má 24 stran. A vzhledem k tomu, že obé je opět tematicky spojeno, je v časopisu několik hezkých fotografií mlhovin.

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Kapitoly 

Rok vzniku: 2008

Délka:  43 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení