Hollywood Classic Entertainment – Atomový vlak

Pokud snad dříve byla poznámka podporováno týdeníkem Reflex zárukou kvality, můžeme si nejspíš zazpívat „To všechno odnes čas". Další obal Hollywood Classic Entertainment nese tento slogan ve čtvrtek 31. března 2011, a za 99,- Kč v digipacku nabízí další podprůměrné televizní béčko s logem společnosti Universal Atomový vlak. Neskutečný teror na trati! Katastrofický thriller o neovladatelném vlaku, který se řítí do Denveru s toxickým nákladem a jadernou hlavicí na palubě.

Teror se blíží. Rychlost smrtonosného vlaku stoupá každou vteřinu.

Každý den se převáží přes území Spojených států nukleární odpad a toxické látky bez jakýchkoliv problémů. Jednoho dne se však stane neočekávaná katastrofa. Jeden vůz je totiž plný nukleárních zbraní a je nasměrovaný explodovat v nedalekém městě. Jen John Seger, člen Národní ochrany bezpečnosti dopravy může zachránit město Denver v státě Colorado před blížící se katastrofou – jak zastavit řítící se lokomotivu ještě před výbuchem v Denveru?

 

Společnost, která pracuje na likvidaci ruských jaderných hlavic, se navzdory všem předpisům rozhodne ušetřit na dopravě a na příkaz Henryho Bradshawa zamaskovanou bombu naloží na normální nákladní vlak. Shodou okolností je stejným vlakem přepravováno také značné množství nebezpečných toxických a silně hořlavých chemikálií. Cestou přes Colorado však dojde k fatální závadě, když cestou ze Skalistých hor selže vlaku systém brzd a neovladatelná souprava se řítí přímo na Denver. Na případ je nasazen specialista na řešení krizových situací John Seger, kterého zaměstnává Národní úřad pro bezpečnost dopravy. Ten se spustí na střechu rozjetého vlaku z helikoptéry a zanedlouho zjistí, že situace je mnohem vážnější než čekal. V bedně označené jako kaviár je totiž ve skutečnosti ukryta vyřazená ruská jaderná hlavice. Když se o skutečné hrozbě dozví prezident, přikáže zastavit vlak za každou cenu, nebo zabránit, aby se dostal do nebezpečné blízkosti Denveru. Seger a jeho muži vyzkouší všechny možné i nemožné způsoby jak vlak zpomalit a dlouho se zdá, že jejich snaha bude marná, pak se s vypětím všech sil i s trochou štěstí skutečně podaří vlak postupně zpomalovat, jenže pak přijde další komplikace, když do vlaku zezadu narazí další lokomotiva. A aby to Seger neměl tak jednoduché, jeho manželka Megan a dcera Grace na něj čekají v Denveru, kde je vyhlášena evakuace a kde bandy výtržníků začnou rabovat obchody i opuštěné domy. Je vůbec možné, aby se Segerovi a jeho týmu podařilo zabránit katastrofě a pokud ne, dokáže zachránit alespoň svou rodinu a dostat ji z ohroženého místa dřív než bude pozdě?

Imdb.com 45 procent, csfd.cz 27: Stejná kravina jako cokoliv, kde něco jede a nejde to zastavit. Jen další sbírka stupidit a nelogičností… Smrtící chemikálie, nukleární katastrofa, nikdo mrtvý, takřka soudružská spolupráce, hvězdy a pruhy!

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1999

Délka: podle obalu 89 minut, podle imdb.com dvě části, celkově od 122 do 164 minut

Původní název: Atomic Train

Světová premiéra: 16. května 1999 – USA

Režie: David Jackson, Dick Lowry

Scénář: D. Brent Mote, Phil Penningroth Jeff Fazio, Armand Speca, Rob Fresco

Produkce: Jeff Fazio, Dennis Hammer, Michael R. Joyce, Barbara Kelly, Lori Motyer, Armand Speca

Hudba: Lee Holdridge

Kamera: Steven Fierberg

Střih: Scott Powell, Adam Wolfe

Kostýmy: Glenne Campbell

Společnost: Dennis Hammer Productions / Michael R. Joyce Productions / NBC Studios

Natáčeno: Britannia Beach, British Columbia, Kanada / British Columbia Railway, North Vancouver, British Columbia, Kanada / Clinton, British Columbia, Kanada / Lillooet, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Rob Lowe (John Seger), Kristin Davis (Megan Segerová), Esai Morales (Noris MacKenzie), John Finn (Wally Phister), Mena Suvari (Grace Segerová), Erik King (Beau Randall), Blu Mankuma (Reuben Castillo), Don S. Davis (generál Harlan Ford), Sean Smith (Chance MacKenzie), Eric Johnson (Danny), Jane Perry (Kelly Marxová), Chris Ellis (Ed Brown), Zack Ward (Stan Atkins), Yanna McIntosh (Christina Roselliová), Edward Herrmann (prezident), Karen Holness (Jane Randallová), Eric Keenleyside (Tucker Ames), Anthony Harrison (Al Discus), Colin Lawrence (Steve Monroe), Stephen Dimopoulos (Ray), Norman Armour (Savella), Michael Tomlinson (Tom Levy), Henri Lubatti (Henry Bradshaw), Rebecca Toolan (prezidentova pobočnice), Laurie Murdoch (Chuck Greene), William B. Taylor (Jim), Michael Puttonen (Larry), Michelle Skalnik (slečna Paxtonová), David Fredericks (řidič autobusu), Garvin Cross (Eldon Jones), Steve Wright (pilot helikoptéry), Rick Ravanello (policejní pilot), Daryl Shuttleworth (seržant), Sean Campbell (zoufalý muž), Anna Hagan (starostka Denveru), Lesley Ewenová (žena FEMA), Terry David Mulligan (hlasatel CNI), Rebecca Erickson (rukojmí), Darcy Laurie (vězeň), Brad Loree (muž NEST), Tom McBeath (Hank), Aaron Pearl (hasič), Rafe McDonald (Willy), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: