Hollywood Classic Entertainment – Boj se stínem

Hollywood Classic Entertainment s logem Nedělního Blesku na konci týdne 3. dubna 2011 za 59,- Kč má v edičním plánu další ruské drama Boj se stínem. Akční film z boxerského ringu. Lze vyhrát souboj s vlastním stínem? Boj začíná. Za lásku. Za slávu. Za přátele. Za peníze. Za spravedlnost. Za svůj vlastní život…

Film Alexeje Sidorova, který se proslavil seriálem Brigáda, pojednává o boxerovi Artemovi Kolčinovi a jeho snaze dostat se na vrchol boxerského Olympu.

Obyčejný mladý muž vlastně ničím nevyniká nad ostatními. Zatouží však po slávě, k níž ho má dovést kariéra boxera. Pod přezdívkou Velká bílá naděje se uchází o titul šampiona. Ten nejdůležitější boj jeho života ho ale teprve čeká…

Když týden před svým soubojem s dosavadním mistrem světa Palmerem zjistí, že má problém se zrakem, přesvědčí ošetřovatelku Viku, aby o jeho problému neinformovala komisi, a nechala ho nastoupit k zápasu. Jenže během souboje jsou obě sítnice natrženy, a on naslepo chodí po ringu a dostává knock-out za knock-outem načež vyčerpán padá k zemi.

Obal původního vydání 

Artemův hlavní sponzor milionář Valijev nese jeho prohru velmi těžce, nebot‘ v Artemovi viděl sám sebe před dvaceti lety, kdy se ale zapletl do potyčky a šel do vězení. Vika se snaží, pomocí svého bývalého přítele (vůdce drogového kartelu) sehnat peníze na nutnou operaci. Jenže její přítel byl zavražděn a ona je hlavní podezřelou. Tak začíná boj s časem, ale hlavně boj s Valijevem, který je nyní Artemův největší nepřítel.

Zadní strana dosavadního vydání 

Vysokorozpočtový film, který má (na ruské, ale i české poměry) obrovskou výpravu, byl mimochodem sestříhán ve spolupráci se Studiem Barrandov a Sidorov zde použil i hlavní postavu z “Brigády“ Bělova, jako představitele bohatých Artemových fanoušků.

Imdb.com 59 procent, csfd.cz 61: Kdepak box, obyčejný thriller o ruské mafii. Naivní scénář, zbytečně táhlá druhá polovina a výborná hudba.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Akční

Země původu: Rusko

Rok vzniku: 2005

Délka: 127 minut (126:24)

Původní název: Бой с тенью / Boy s tenyu

Světová premiéra: 17. března 2005 – Kazachstán, Rusko

Režie: Alexej Sidorov

Scénář: Alexej Sidorov

Produkce: Ruben Dišdišjan

Hudba: Alexej Šelygin

Kamera: Jurij Rajskij

Střih: Dmitrij Slobcov

Společnost: Central Partnership / Shaman Pictures

Natáčeno: Moskva, Rusko

Hrají: Denis Nikiforov (Artem Kolčin), Andrej Panin (Valijev), Jelena Panova (Vika), Dmitrij Ševčenko (Nečajev), Alexandr Kuzněcov (Zmej), John Amos (Hill), Pavel Děrevjanko (Timocha), Sergej Bezrukov (Saša Bělij), Redwood (americký boxer), Isaac Sulejmanov (Frank), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 rusky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,00:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: upoutávka (1:57 v původním znění s titulky)