North Video – Elvis nebo Samuraj?

North Video obnovilo na obalech značku premiéra, jejím dalším nositelem bude v pondělí 4. dubna 2011 ujetost Elvis nebo Samuraj? za 69,- Kč. Vegas potřebuje nového krále.

Kytarista, ovládající meč, na tripu v pekle…

Z traileru

Elvis je po smrti a Ameriku v roce 1957 proměnila atomová apokalypsa v nehostinnou poušť. Civilizace se však jako zázrakem zachovala v podobě rokenrolové metropole Lost Vegas, jejímž králem Elvis býval.

Z traileru

V rádiu se náhle ozývá hlas DJ, který vyhlašuje soutěž uchazečů o místo krále nového. A právě tady začíná příběh možná posledního hrdiny jménem Buddy, virtuózně ovládajícího kytaru a samurajskou katanu, který se vydá na cestu za královskou korunou božského Elvise podivným světem mutantů, kanibalů, zombie, šílených muzikantů a opravdových samurajů.

Z traileru

Ani sama Smrt, tolik připomínající Slashe z Guns’N Roses, ho nezastaví. Na své bizarní pouti též potká osamoceného sirotka, jenž mu na dobrodružné cestě bude dělat společnost, a možná právě v duši malého chlapce nalezne to, co doopravdy znamená být králem.

Z traileru

Imdb.com 64 procent, csfd.cz 73 procent: Neuvěřitelná směska ruských atomovek, nesmrtelného rock’n’rollu a veleostrých mečů – mix Šíleného Maxe a samurajských bijáků. Šílenost bez krve, s ucházející bojovou choreografií, přebarevná podívaná na vyprahlý svět, kde má každý správný chlap kytaru a katanu. Ultracool pouť do Lost Vegas ke trůnu zesnulého Elvise, v patách s heavy metalovým Smrťákem, který by na vladařském stolci raději viděl sám sebe a proto všechny adepty na trůn loví a zabíjí. Přidejte do toho všudypřítomnou nadvládu folkařských Rusáků, ze které hrdinova katana dělá fašírku. Mocná magořina.

Zadní strana

Žánr: Akční / Dobrodružný / Hudební / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 88 minut

Původní název: Six-String Samurai

Světová premiéra: 15. září 1998 – Kanada (Toronto International Film Festival)

Režie: Lance Mungia

Scénář: Jeffrey Falcon, Lance Mungia

Produkce: Michael Burns, Leanna Creel, Jennifer Orme Erwin, Jeffrey Falcon, Lance Mungia, Bob Roath

Hudba: The Red Elvises, Brian Tyler

Kamera: Kristian Bernier

Střih: James Frisa

Kostýmy: Jeffrey Falcon

Společnost: HSX Films / Overseas FilmGroup / Palm Pictures

Natáčeno: Death Valley National Park, Kalifornie, USA / Palm Springs, Kalifornie, USA / Castaic, Kalifornie, USA / Delfino Stages – 12501 Gladstone Avenue, Sylmar, Los Angeles, Kalifornie, USA / Loyola Marymount University – 1 LMU Drive, Westchester, Los Angeles, Kalifornie, USA / Rhyolite, Nevada, USA

Hrají: Jeffrey Falcon (Buddy), Justin McGuire (dítě), Kim De Angelo (matka), Stephane Gauger (Smrt), Clifford Hugo (Psycho), Oleg Bernov (rudý Elvis), Igor Yuzov (rudý Elvis), Zhenya Kolykhanov (rudý Elvis), George L. Casillas (Mariachi / lučištník), Avi Sills (rudý Elvis), Monti Ellison (Head Pin Pal), Kareem (nadhazovač / herec), Richard McGuire (majitel kantýny), Zuma Jay (chlápek v autě), Paul Szopa (nadhazovač / herec), Lex Lang (hlas Smrti), Dan Barton (Ward Cleaver), Paula Tillapaugh (majitelova manželka), Lora Witty (Harriet Cleaverová), Rheagan Wallace (Peggy Cleaverová), Nathaniel Bresler (Rusty Cleaver), Danny Vox (sólista na kytaru / hledač místa / obyvatel), Liu Boa (bojovník s mečem), Gabrille Pimenter (malý muž), James Frisa (barman), Rebecca Morse (roztleskávačka), Pedro Pano (mladý bojovník), John Sarkisian (ruský generál), Pasha (kovboj), Taka Yamada (samuraj), Francis Hanna (stařena), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: