Eusebius – 2 Bobule

Na fakt, že jsme snadno převzali zahraniční zvyklosti, jsme si dávno zvykli. Patří k nim i to, že pokud se film zdá alespoň trochu komerčně úspěšným, pokračování na sebe nenechá dlouho čekat. To je případ i filmu 2 Bobule, který v pátek 8. dubna 2011 vybral z katalogu Magic Boxu k vydání Eusebius, zřejmě za 69,- Kč. Volné pokračování úspěšné komedie Bobule. Nevinně o víně.

Opět budeme sledovat eskapády dvojice kamarádů Honzy a Jirky. Jirka se zaplete s mladou krásnou dívkou, jejíž otec má ovšem o nápadnících své dcery úplně jiné představy…a Jirka raději prchá za kamarádem Honzou na jižní Moravu.

Honza zatím žije s Klárou na dědečkově vinařství, kde se jakožto vinař začátečník pouští do vrcholného umění slámového vína. Nejen, že čelí neúspěchům a selhává, ale po nečekaném příchodu kumpána Jirky se jeho život obrátí naruby. Jirkova slabost pro ženy se totiž doslova zvrhla v zápas o život.

Důležitou roli hraje i poklidné a vstřícné prostředí moravských vinic – a Svatomartinské…

Hodnocení kolem 50 procent: Jak už to tak poslední dobou bývá, zcela zbytečný český film, založený na komerčním kalkulu. Pro některé komentující ovšem příjemný nekonfliktní přběh.

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Komedie

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2009

Délka: 94 minut

Premiéra v kinech ČR: 22. října 2009

Režie: Vlad Lanné

Scénář: Tomáš Holeček

Produkce: Adam Dvořák, Tomáš Vican, Roman Kašparovský, David Rauch, Monika Šplíchalová

Hudba: James Harries, Hynek Schneider, Richard Krajčo

Kamera: Klaus Fuxjäger

Střih: Adam Dvořák

Kostýmy: Hana Rambová

Zvuk: Lukáš Moudrý

Natáčeno: Pavlovské vrchy, Jižní Morava

Hrají: Kryštof Hádek (Honza), Lukáš Langmajer (Jirka), Lubomír Lipský (děda), Tereza Voříšková (Klára), Václav Postránecký (Michalica), Marián Roden (František Mátl), Miroslav Táborský (Kozderka), Jiří Korn (pan Tichý), Jana Švandová (paní Irena Kocúriková, matka Marie), Jiří Krampol (pan Pavel Kocúrik, otec Marie), Jana Pidrmanová (Marie), Jan Antonín Duchoslav (drsný policajt), Radim Novák (hodný policajt), Jan Skopeček (děda Skopeček), Bohumil Šebesta (Vokoun), Tomáš Vican (farář), Tereza Vicanová (dívka ve vinné galerii), Martina Vicanová (vedoucí vinné galerie), Alice Šnirychová (Kozderková), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: trailer, teaser, TV-upoutávka, film o filmu, fotogalerie, videoklip