T Production CZ – Jiří Schelinger – Česko-slovenská pocta 2011 (CD)

V sobotu 9. dubna 2011 se (pro nás) nečekaně přihlásilo vydavatelství T Production CZ s premiérovým titulem, ke koupi je digipackové balení vzpomínkového alba v ceně 99,- Kč s názvem Jiří Schelinger – Česko-slovenská pocta 2011.

Citujme z tiskových materiálů:

Hudební událost česko-slovenského rocku 2011 startuje!!!

22 interpretů na jednom albu!

Zdá se to možná neuvěřitelné, ale 22 interpretů tři generací, vzdává svůj hold idolu dívčích srdcí a největšímu hardrockovému zpěvákovi sedmdesátých let, Jiřímu Schelingerovi! Nejmladší interpretce, Leoně Šenkové, drsné rockerce z první řady česko-slovenské Superstar bylo včera, 7. dubna, právě 18 let. Nejstaršímu interpretovi bylo nedávno 58!!!!

Hudba Jiřího Schelingera spojila na jedno album Petru Janů, Petra Koláře, Ladislava Křížka, Aleše Brichtu, Leonu Šenkovou, skupiny Gladiator, Alkehol, Törr, Patrola-Šlapeto v čele s ředitelem ČT 1 Radanem Dolejšem, Honzu Toužimského ze skupiny Arakain, muzikálového rockera Viktora Dyka (Excalibur, Láska je láska, Antigona Rock opera…) nebo vycházející rockovou hvězdu Zuzanu Mikovou, jinak členka dívčí skupiny The Apples. Na albu samozřejmě nechybí císař českého hard rocku, František Ringo Čech.

Album vychází k třicátému výročí úmrtí Jiřího Schelingera a nachází se na něm dvacet hitů, včetně úvodní Nám se líbí, kterou zpívají všichni zúčastnění interpreti. Tento song dostane v příštích dnech i obrazovou podobu. Na slovenském trhu se album objeví v den prvního koncertu, ve středu, 13. dubna. 

Album se nahrávalo v různých českých a slovenských studiích, každý interpret má svého oblíbeného zvukového mistra i své oblíbené studio, nikdo nebyl proto nucen, nahrávat v určeném studiu. Mastering provedl Miloš Dodo Doležal ve svém studiu Hacienda v Žirovnici.

Víc třeba tady.  

Obsah CD:  

01. Všichni – Nám se líbí

02. David Spilka – Což takhle dát si špenát

03. Aleš Brichta – Kartágo

04. Peci Uherčík, Marcel Palonder, Peter Slivka – Holubí dům

05. František Ringo Čech – Co dělá indián

06. Leona Šenková – Lucrezia Borgia

07. Viktor Dyk – Znám tisíc důvodů

08. Honza Toužimský – Lupič Willy

09. Marián Greksa – Jaro

10. Alkehol – Jahody mražený

11. Miloš Dodo Doležal – Violo, jsem cellista!

12. Gladiator – Trambus

13. Zuzana Míková – Léto s Tebou

14. Coda – Na mále mám

15. Törr – Divné tušení

16. Dan Horyna & Merlin – Co je to mezi námi

17. Patrola Šlapeto – René, já a Rudolf

18. Ladislav Křížek – Holubí dům

19. Petra Janů – Pohřeb přítele

20. Petr Kolář a Inflagranti – Šípková Růženka