Hollywood Classic Entertainment – Nekonečný příběh – 1. DVD

Modré trpaslíky by podle dostupného plánu měl vystřídat jiný televizní seriál. Hollywood Classic Entertainment plánuje na středu 13. dubna 2011 (původně za 59,- Kč, leč nakonec stojí krabička 79,- Kč) DVD s názvem Nekonečný příběh – 1. DVD. Podklady jako již tradičně chybí, ale podle náhledu v Blesku hádejme, že se jedná o i z našich obrazovek známou televizní variantu klasického příběhu, kterou lze ale vcelku bez uzardění označit za propadák. Následuj své sny… Fantazie bez hranic. Dobrodružství, které nemá obdoby!

Obsah DVD je v tuto chvíli neznámý, tudíž zatím jen obecná informace.

V roce 1984 natočil německý režisér Wolfgang Petersen pohádkový film Nekonečný příběh podle knihy Michaela Endeho. Měl úspěch nejen po celé Evropě, ale i ve Spojených státech. V roce 1989 se úkolu natočit pokračování dobrodružství malého Bastiana ve snové říši Fantazii ujal režisér australského původu George Miller. Základem adaptace se stal druhý díl Endeho knihy. V roce 1994 pak vzniklo ještě třetí pokračování, které však s Endeho knihou má již jen pramálo společného. Na úspěchy filmů se pokusil navázat třináctidílný televizní seriál.

 

Malý Bastian, jemuž po nehodě umírá matka, se jen těžko sžívá s otcem, který od rodiny před časem odešel. Jednoho dne však narazí na zvláštní obchůdek se starými knihami a ještě zvláštnějším knihovníkem Coreandrem, který mu daruje velmi podivnou knihu. Od této chvíle nejraději Bastian utíká před nevlídnou skutečností ke knize a ke snění.

 

Říše Fantazie potřebuje pomoci, neboť je ohrožena všepohlcující Nicotou, zaviněnou tím, že lidé přestávají snít. To se hodí zlé čarodějnici Xayidě, která chce zbavit moci Dětskou císařovnu a uspořádat svět Fantazie podle svého. Bastian se setkává s pohádkovými přáteli, indiánským chlapcem Atreyuem, Šťastným drakem a jeho majitelkou Lítalkou a spolu s nimi se snaží zachránit říši Fantazie.

 

Nakonec jsou na disku 2 díly:  

Díl 1: Kamenné srdce (Heart of Stone) – 6. října 2001

Bastianova matka má těžkou dopravní nehodu, při níž přijde o život. Bastian pak potkává pana Coreandrra, majitele starého knihkupectví. Ten dává Bastianovi knihu zvanou Nekonečný příběh výměnou za rozbitou videohru. Po pohřbu maminky je pro něj vše moc těžké, a tak se dá do čtení knihy. Ztotožňuje se s postavami říše Fantazie a objevuje, že říše je spolu s Dětskou císařovnou ve vážném nebezpečí. Jde po nich totiž temná síla známá jako Nicota. Císařovna si vybere mladého válečníka Atreyu, aby proti Nicotě bojoval. Bastian mu pomáhá…

Nebo:

Dvanáctiletý Bastien objevuje jedinečný svět Fantazie v knize Nekonečný příběh, kterou mu daroval knihkupec Koriandr. Příběhem ho provází jeho alter-ego Atrej, který byl vyvolen dětskou vládkyní, aby zachránil její království před Nicotou… 

Díl 2: Nicota (The Nothing) – 13. října 2001

Pan Blank, Bastianův učitel, má na Bastiana velké požadavky. Bastian musí přepracovat svůj úkol během polední přestávky na oběd. Atreyu začíná své pátrání po temnotě.

Nebo:

Zatímco se Bastien potýká se svým učitelem, ve světě Fantazie je Atrej nucen přerušit svou výpravu, protože do jeho rodné vesnice byla zlou princeznou Zejde zavlečena Nicota. 

Na imdb.com alespoň 50 procent, na csfd.cz jen 20 a v pořadí nejhorších seriálů 171 místo: Ubohý low-budget televizní produkt.

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Drama / Fantasy / Rodinný

Země původu: Německo / Kanada

Rok vzniku: 2001 – 2002

Délka: celkem 13 dílů v délce 375 minut

Původní název: Tales from the Neverending Story

Režie: Giles Walker

Námět: Michael Ende (román "The Neverending Story")

Scénář: Leila Basen, David Preston, Michael Ende, Karin Howard

Produkce: Leila Basen, David Preston, Michel Chauvin, Dieter Geissler, Steven Hewitt, Klaus Kaehler, Irene Litinsky, Jesse Prupas, Michael Prupas, Rolf Schneider, Kurt Silberschneider

Hudba: David Bergeaud, Niels Bye Nielsen

Kamera: Daniel Villeneuve

Střih: Jean Beaudoin, Vidal Béïque, Benjamin Duffield, Annie Ilkow, Simon Webb

Kostýmy: Renée April, Simonetta Mariano

Společnost: MGI Film / Medien Capital Treuhand / Muse Entertainment Enterprises / The Movie Factory Film GmbH

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada

Hrají: Mark Rendall (Bastian Balthazar Bux), John Dunn-Hill (Coreander), Noël Burton (Michael Bux), Tyler Hynes (Atreyu), Victoria Sanchez (Xayide), Edward Yankie (pan Blank / Gmork), Stéfanie Buxton (létající dívka), Johnny Griffin (Connor), Brittany Drisdelle (Fallon), Valérie Chiniara (Marley), Sally Taylor-Isherwood (Yonie), Emma Taylor-Isherwood (Olano), Audrey Gardiner (Dětská císařovna / Měsíčnice), Jane Wheeler (Laura Buxová), Greg Kramer (Rip Rowdy), Emma Campbell (April), Robert Crooks (Tartus), Jasson Finney (Hykrion), Anne Dryburgh (noční sestra), Simon Peacock (lasička z Wexlerie), Stefano Faustini (Lucas), a další

Údaje o DVD:

Délka: 91 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: