Hollywood Classic Entertainment – Let´s Dance 3

Film může být sebekritizovanější, pokud na něj někdo chodí do kina, pokračování na sebe nenechá dlouho čekat. A když i na to se nachytají diváci, je nejlepší další díl vylepšit pomocí 3D. I když disk, který Hollywood Classic Entertainment v pátek 15. dubna 2011 za 199,- Kč z nabídky SPI International vybral, je zřejmě bez celuloidových barevných atrap. Vychází česky přejmenované Let’s Dance 3.

Film plný pohybu, který Vás rozpumpuje jako nic předtím. Dechberoucí hudba, fascinující pohyby popírající gravitaci a úžasný příběh soudržné taneční skupiny. Tentokrát se úžasní streetoví tanečníci z newyorské taneční crew postaví proti nejlepším tanečníkům hip hopu na světě. Tato bitva rytmu nejen že změní navždy jejich životy, ale může ovlivnit i budoucí existenci skupiny.

 

Luke je osiřelý streetový tanečník, který se zoufale snaží vyhnout vystěhování z jediného domova: starého skladiště v New Yorku, které je rájem pro mladé tanečníky z celého světa. Tato de facto rodina má taneční skupinu (dance crew), House of Pirates. Aby skupina přežila, musí porazit své dlouholeté rivaly, House of Samurai, v blížící se soutěži World Jam Competition, kde nejlepší týmy z celého světa soupeří o obrovskou finanční odměnu.

Vnitřní strana 

Luke v různých undergroundových tanečních scénách ve městě hledá nové talenty, které pomůžou Pirátům vyhrát World Jam. Nakonec najde přesně dva tanečníky, které potřebuje: Natalii, tajemnou streetovou tanečnici a Moosa, komediálního tanečníka z druhého dílu filmu, který je nyní v prvním ročníku na New York University. Natalie má tajemství, o kterém Luke neví, a které může zničit jejich začínající romanci a vše, co Piráti vybudovali. Piráti dají dohromady úžasnou taneční sestavu, kterou jim ale Samurajové ukradou. Jak se čas krátí, Moose se obrátí na svou starou skupinu MSA o pomoc. Budou Piráti a MSA schopni dát dohromady nové taneční číslo na poslední chvíli? A bude to dost dobré, aby porazili nejlepší streetové tanečníky světa?

Street dance, precizní choreografie, slušná hudba a trocha romantiky – to je společné všem filmům teenagery oblíbené série. A ani tento třetí zářez není výjimkou!

Hodnocení mezi 50 až 60 procenty: Příběhová vata je neuvěřitelný děs, krkolomných tanců je víc než dost a kdo nemá rád hip-hop, pryč odtud.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Hudební / Romantický / Taneční

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 103 minut

Původní název: Step Up 3D

Světová premiéra: 4. srpna 2010 – Belgie

Kinopremiéra v ČR: 2. září 2010

Režie: Jon M. Chu

Námět: Duane Adler (postavy)

Scénář: Amy Andelson, Emily Meyer

Produkce: Erik Feig, Jennifer Gibgot, Bob Hayward, Amy Herman, Meredith Milton, Todd Y. Murata, David Nicksay, Adam Shankman, Patrick Wachsberger

Hudba: Bear McCreary

Kamera: Ken Seng

Střih: Andrew Marcus

Kostýmy: Kurt & Bart

Choreografie: Jamal Sims, Nadine "Hi Hat" Ruffin, Dave Scott, Richmond Talauega, Anthony Talauega

Společnost: Summit Entertainment / Touchstone Pictures / Offspring Entertainment

Natáčeno: 290 S Garey St, Los Angeles, Kalifornie, USA / 810 S Figueroa St, Los Angeles, Kalifornie, USA / 810 S. Flower St, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / New York City, New York, USA

Hrají: Rick Malambri (Luke), Adam G. Sevani (Moose), Sharni Vinson (Natalie), Alyson Stoner (Camille), Keith Stallworth (Jacob), Kendra Andrews (Anala), Stephen Boss (Jason), Martín Lombard (Santiago Twins), Facundo Lombard (Santiago Twins), Oren Michaeli (Carlos), Joe Slaughter (Julien), Daniel ‚Cloud‘ Campos (Kid Darkness), Aja George (The Ticks), Straphanio ‚Shonnie‘ Solomon (The Ticks), Terence Dickson (The Ticks), Chadd Smith (Vladd), Britney ‚B‘ Thomas (B.), Terrance Harrison (Radius), Jonathan ‚Legacy‘ Perez (Legz), Jaime Burgos III (Mohawk), Ivan ‚Flipz‘ Velez (Spinz), Ashlee Nino (Stix), Tamara Levinson (Bend), Ricardo ‚Boogie Frantick‘ Rodriguez Jr. (Wave), Mari Koda (Jenny Kido), Harry Shum Jr. (Cable), Christopher Scott (Hair), Luis Rosado (Monster), LaJon Dantzler (Smiles), Janelle Cambridge (Fly), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: film o filmu, vystřižené scény