Intersonic – Merlin 6 (2. řada)

InterSonic v sobotu 23. dubna 2011 ukončuje posledním diskem vydávání televizního seriálu Merlin 6 – 2. řada v ceně 69,- Kč. Magie je jeho osud.

Nová dobrodružství z bájného hradu Kamelot. Kolekce 6 DVD.

Text na obálce stále stejný:

Další příběhy mladého kouzelníka Merlina a jeho kamarádů. Merlin se učí zacházet nejen s kouzly, ale i ovládat tajemnou magii. Jeho osudové setkání s korunním princem Artušem mu přináší spousty nečekaných dobrodružství. Krásná Lady Catrina skrývá tajemství a s pomocí magické moci nepřestává intrikovat pro své vlastní potřeby. Pojďte s námi nahlédnout za zdi bájného hradu Kamelot.

DVD obsahuje závěrečné 3 epizody:

11. Čarodějný kvas (The Witch’s Quickening) – 5. prosince 2009

Nemilosrdný černokněžník Alvarr je odhodlán zničit Kamelot a obnovit vládu magie. Ale aby mohl bojovat s Utherem, musí Alvarr získat Krystal Neahtidu, vzácný kouzelný artefakt starého náboženství. Sílu krystalu dokáže ovládat jen hrstka vyvolených, ale Alvarr věří, že Mordred ho bude schopen využít v jejich prospěch. Krystal je bezpečně uložen ve sklepeních pod Kamelotem a mnozí již přišli o své životy, když se ho snažili získat. Alvarr má ale tajnou zbraň – silné pouto Morgany k mladému druidovi. Morgana vždy Mordreda ochraňovala, ale bude ochotná zajít tak daleko, že se změní ve zloděje a zrádce?

12. Ohně Idirsholas (The Fires of Idirsholas) – 12. prosince 2009

Když se ohně Idirsholasu poprvé po 300 letech rozhoří, Gaius se obává, že nějaký kouzelník oživil nemilosrdné rytíře Medhiru. Byla to navrátivší se Morgause, odhodlaná ukončit Utherovu vládu. Artuš a Merlin vyjíždějí se rytířům postavit, ale stěží vyváznou živí. Když se vracejí domů, zjistí, že všichni v Kamelotu jsou pod vlivem záhadného kouzla – vyjma Morgany. Může být ona zodpovědná za kouzlo, které ohrožuje království? Když Morgause a její rytíři na bezmocný Kamelot zaútočí, Merlin se musí rozhodnout, komu náleží jeho oddanost.

13. Poslední dračí pán (The Last Dragonlord) – 19. prosince 2009  

Velký drak je konečně na svobodě a rozhněvaný a zaútočí na Kamelot s nelítostnou razancí. Hrad se otřásá v základech a Artušovi muži už se moc dlouho neudrží. Draka může zabít jen Pán draků a ti byli Utherem vyvražděni už před mnoha lety. Nebo ne?

Gaius připouští, že ještě jeden může být naživu a skrývat se. Poslední pán draků je klíčem k minulosti Merlina a budoucnosti Kamelotu, ale podaří se Artušovi a Merlinovi Balinora najít včas a přesvědčit ho, aby se vrátil do Kamelotu a zachránil Uthera, svého nepřítele? 

Více podrobností o seriálu najdete zde, odkud pocházejí použité podrobnosti o seriálu.

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2008-2010

Délka: 132 minut

Původní název: (The Adventures of) Merlin

Režie: Jeremy Webb, Dave Moore, Alice Troughton, Ed Fraiman, James Hawes, Metin Hüseyin, Stuart Orme, Ashley Way

Scénář: Johnny Capps, Julian Jones, Jake Michie, Julian Murphy, Howard Overman, Ben Vanstone, Lucy Watkins

Produkce: Johnny Capps, Julian Murphy, Amanda Wilkie, Rachel Knight, Sue De Beauvoir, David Harvey, Sara Hamill

Hudba: Robert Lane, Rohan Stevenson, James Gosling

Kamera: Dale McCready, Geoffrey Wharton, Peter Greenhalgh, Jim O’Donnell

Střih: Jeremy Strachan, Elen Pierce Lewis, Simon Reglar, Fiona Colbeck, Mark Eckersley, Bjorn Johnson, Andrew McClelland, Jackie Ophir

Kostýmy: Charlotte Morris

Společnost: Shine / BBC Wales

Natáčeno: Château de Pierrefonds, Pierrefonds, Oise, Francie / Goodrich Castle, Goodrich, Ross-on-Wye, Herefordshire, Velká Británie / Penshurst Place, Penshurst, Kent, Velká Británie / Wales, Velká Británie

Hrají: John Hurt (hlas Draka), Richard Wilson (Gaius), Colin Morgan (Merlin), Anthony Head (Uther Pendragon), Bradley James (Artuš), Katie McGrath (Morgana), Angel Coulby (Gwen), Richard Riddings (Halig), Laura Donnelly (Freya), David Schofield (král Alined), Kevin Eldon (Trickler), Mark Lewis Jones (král Olaf), Georgia Moffett (Lady Vivian), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,78:1, ořez)

Bonus: