Filmag horor – Experiment strachu

Ve středu 20. dubna 2011 další obálka Filmag ediční řady Horor nabídne v digipacku za 99,- Kč poněkud novější titul než obvykle, kanadský televizní mysteriozní thriller Experiment strachu. Studentka psychologie se v dětství stala obětí únosce. Teď se jí vybavují vzpomínky, se kterými se musí vypořádat. Sama v izolaci čelí paranormálním jevům…

Stále populárnější herečka Clea DuVall (Narušení, Taková normální holka) předvádí strhující výkon v mysteriózním hororu plném nečekaných zvratů a nervydrásajícího rozuzlení.

Hrdinkou filmu je Cassie – studentka psychologie, která se stala v dětství obětí mentálně narušeného únosce. Aby se jí podařilo zbavit démonů minulosti a zároveň dokončit svou diplomovou práci, rozhodne se pro nečekaný experiment. Nechá se přijmout coby požární hlídka strážní věže, která leží v naprosté izolaci. Ale jakmile se ocitne sama, začnou se dít divné věci. Cassie si připomíná stále více podrobností z minulosti a postupem času už si sama není jistá, jestli jsou události kolem ní reálné, nebo je vše pouze výplodem její paranoie.

Kolem 55 procent: Průměrný horor s lepší první polovinou a krajně předvídatelnou pointou, vyspoilerovanou samotným hloupě zvoleným českým názvem. Z teoreticky napínavé podívané se stala nudná zívačka.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Horor / Mysteriozní / Thriller

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2008

Délka: 90 minut

Původní název: The Watch

Světová premiéra: 2. března 2008 – USA

Režie: Jim Donovan

Scénář: Ben Ripley

Produkce: Neil Bregman, Michael Jacobs, David Patterson, Jesse Prupas, Michael Prupas, Robyn Snyder

Hudba: Luc St. Pierre

Kamera: Manfred Guthe

Střih: Jean Beaudoin

Kostýmy: Sue Fijalkowska

Společnost: Muse Entertainment Enterprises

Natáčeno: Ottawa, Ontario, Kanada

Hrají: Clea DuVall (Cassie), Elizabeth Whitmere (Andrea), James A. Woods (Rhett), Victoria Sanchez (Sophie / Polly), Morgan Kelly (Chad), Robert Reynolds (Dr. Miller), Matthew Kabwe (profesor Bateman), Anna-Marie Frances Lea (strašidelná žena), Steffi Hagel (mladá Cassie), Sean Tucker (policista), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1)

Bonus: