Europe Production – Soukromá škola

Po několika posunech nevyšel ani termín čtvrtek 28. dubna 2011, kdy vydavatelství Europe Production hodlalo poslat na pulty za 69,- Kč předchůdce filmu Prci, prci, prcičky, dnes již údajně kultovní teen komedii 80. let Soukromá škola. Nakonec na pultech až v pátek 29. dubna 2011.

Christine studuje na soukromé prestižní Cherryvale Akademii pro dívky. Nedaleko je i škola pro chlapce, Freemount akademie, kterou navštěvuje Jim Green, do kterého je Christine zamilovaná. Není však jediná, kterou Jim přitahuje. Její sokyně Jordan, jakožto místní sexy potvora, je schopná udělat cokoliv, aby jí ho přebrala.

 

Na výročním plese pořádaném Cherryvale Akademií se Jim a Christine rozhodnou společně strávit svůj první „romantický víkend" mimo školu. Jim má věčně nadrženého kamaráda Bubbu, který chodí s Christininou nejlepší kamarádkou Betsy. Ta ale Jimovi příliš nevěří, je přesvědčena, že kdyby se okolo Jima motalo víc holek, tak Christine nakonec podvede. I přes tyto pochyby domluví Christine víkendovou rezervaci v hotelu, kde její rodiče měli líbánky.

 

Jenže noci bez dívek jsou pro studenty Freemount akademie příliš dlouhé, a tak večer vyrazí v přestrojení za ženy na Cherryvale Akademii. Jim je mezi nimi a snaží se dostat za svojí láskou Christine, bohužel padne do léčky zákeřné Jordaně. Ta celou maškarádu s převleky prokoukne a rozhodne se ji využít ve svůj prospěch. Předstírá, že neví, kdo Jim je a jako kamarádku ho pozve k sobě na pokoj, kde ho donutí ji masírovat zád,a přičemž stále zvedá teplotu na termostatu. Když už to divadlo Jim nevydrží, ztropí Jordan naschvál scénu, jakoby nic netušila. Hlavně nahlas, aby ji slyšeli všichni ostatní a hlavně Christine, což se jí podaří.

 

Následující den se jí Jim snaží vše vysvětlit, ale ta bohužel nemá zájem cokoliv slyšet. Jimům kamarád Bubba ho přemlouvá, ať na ní zapomene a začne chodit s Jordan, ale to Jim odmítá. Vytrvale ji volá, posílá květiny, až se mu nakonec podaří promluvit s jejím otcem, který přiměje Christine, aby si s Jimem opět promluvila… 

 

Pheobe Cates si kromě hlavní role nazpívala i dvě titulní písně tohoto filmu Just One Touch a How Do I Let You Know…

 

Nad imdb.com pod 50 procent, na csfd.cz přes 60: Takový mile naivní prvopočátek teenagerovských komedií, který asi ve své době působil velmi provokativně. Nic nechutného, nic přehnaného, sem tam prsa, dobré vtipy, skvělý soundtrack. Ovšem dnes už taky nechutně utahané, obehrané přiblblé vtípky, špatní herci, podivná kuriozita.

Žánr: Komedie / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1983

Délka: 89 minut

Původní název: Private School

Světová premiéra: 29. července 1983 – USA

Režie: Noel Black

Scénář: Dan Greenburg, Suzanne O’Malley

Produkce: R. Ben Efraim, Don Enright, Lane Maloney

Kamera: Walter Lassally

Střih: Fred A. Chulack

Společnost: Unity Productions / Universal Pictures

Natáčeno: Cheviot Hills Recreation Center – 2551 Motor Avenue, Los Angeles, Kalifornie, USA / Whittier College – 13406 Philadelphia Street, Whittier, Kalifornie, USA

Hrají: Phoebe Cates (Christine Ramseyová), Betsy Russell (Jordan Leigh-Jensonová), Matthew Modine (Jim Green), Michael Zorek (Bubba Beauregard), Fran Ryan (slečna Dutchboková), Kathleen Wilhoite (Betsy), Ray Walston (Chauncey), Sylvia Kristel (slečna Regina Copolettaová), Jonathan Prince (Roy), Kari Lizer (Rita), Richard Stahl (pan Flugel), Julie Payne (trenérka Whelanová), Frank Aletter (pan Leigh-Jensen), Frances Bay (Birdie Fallmouth), Bill Wray (vedoucí skupiny), Burke Byrnes (pan Ramsay), Zale Kessler (recepční), Steve Levitt (poslíček), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: Fotogalerie, Trailer