Filmexport Home Video – Apokalyptická šifra

 

Filmexport Home Video nabídne další digipack za 99,- Kč kvůli Velikonocům zřejmě v úterý 26. dubna 2011, opět dokument z líhně History Channel Apokalyptická šifra podle Sira Isaaca Newtona. Soudný den by měl nastat v roce 2060.

Sir Isaac Newton je považován za jednoho z největších géniů lidských dějin, přesto jen málokdo tuší, že předpověděl datum apokalypsy. I když získal světový věhlas především díky svým objevům zemské přitažlivosti, integrálního kalkulu a základních zákonů o pohybu, měl i své velmi temné a tajemné stránky. Tisíce jeho osobních spisů, které byly zpřístupněny teprve nedávno, prozrazují, že se jednalo o muže posedlého alchymií a biblickými proroctvími.

Pro historiky bylo velkým překvapením zjištění, že mnohem více času věnoval anglický vědec veskrze svatokrádežným a leckdy nezákonným praktikám a bádáním než exaktní vědě. Po mnoha letech dobrovolné izolace se Isaacu Newtonovi konečně podařilo vypočítat datum konce našeho světa – soudný den by měl nastat v roce 2060! Byl přesvědčen, že vodítka nalezená v bibli dokazovala, že v 21. století bude celá naše planeta svědkem děsuplného armagedonu. Jsou snad nedávné četné přírodní katastrofy i eskalace napětí na Blízkém východě znamením, že se Isaac Newton nemýlil? Je něco, co bychom mohli udělat, abychom se na konec světa připravili?

Podle zahraničních zdrojů opět jedna vytržená epizoda televizního cyklu, imdb.com jich eviduje celkem 12, tento díl má číslo 5. Hodnocení či komentáře ovšem nejsou a mě jenom tak napadá – fakt to ještě někdo kupuje?  

Žánr: Dokument / Historický

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Původní název: Nostradamus Effect: The Apocalypse Code

Délka: 47 minut

Světová premiéra: 7. října 2009 – USA

Režie: Luke Ellis, Richard Monahan

Scénář: Douglas Miller

Produkce: Marlene Braga, Luke Ellis, W. Scott Goldie, Matthew P. Hickey, Richard Monahan, Erica Sardarian, Joel Sturdivant

Kamera: Lon Magdich, Gigi Malavasi

Kostýmy: Melissa McClure

Společnost: Towers Productions / History Channel

Hrají: Ernest Heinz (Isaac Newton)

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,78:1)

Bonus: žádný