North Video – Panna z Juarezu

Další premiérový titul pošle North Video na pulty ve středu 27. dubna 2011, v edičním plánu je připravena Panna z Juarezu za 69,- Kč. Děsivá série vražd mladých dívek na proslulé „hranici smrti".

Mexické město Juarez, ležící na hranici s texaským El Pasem, drží nelichotivý světový primát v počtu nevyjasněných úmrtí mladých dívek. Od roku 1993 zde bylo zavražděno 300 žen a mnoho dalších se pohřešuje. Neustále se ztrácejí nové, každou noc čelí mladé ženy těmto brutálním útokům. Jejich těla jsou pak nalezena na předměstích či zahrabána kdesi v poušti. Oběťmi vražd jsou vesměs dělnice, které se do pohraničí vydaly za štěstím.

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Z traileru 

Americká reportérka Karina Danes se po svém příjezdu do města setkává s neuvěřitelným příběhem Panny z Juarezu, mladé ženy, která jako jedna z mála vražedný útok přežila. Dívce se začala zjevovat Panna Maria a objevují se u ní prazvláštní stigmata, která u veřejnosti vyvolávají úžas a její blízcí je prohlašují za neklamné znamení svatosti.

Na imdb.com jen 48 procent, na csfd.cz jen zmínka, že v roce 2009 pořad odvysílala TV Markíza, hodnocení ještě nenaběhlo: Bohužel záměr představit hroznou skutečnost absolutně selhal a zvrhnul se do trapné alegorie se zoufalými herci. Neskutečně promarněná příležitost, medvědí služba skutečným obětem. Některé prameny místo tohoto zpracování doporučují Hranici smrti, která údajně téma zpracovává podstatně lépe.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2006

Délka: 86 minut

Původní název: The Virgin of Juarez

Režie: Kevin James Dobson

Scénář: Michael Fallon

Produkce: Kevin James Dobson, George ‚Skip‘ Henfling, Steve Henry, Rosemary Marks, Dennis Sugasawara, Harriet Zaretsky

Hudba: Aaron Zigman

Kamera: Ross Berryman

Střih: Scott Conrad, Bruce Novotny, Dan Schalk

Kostýmy: Kym Barrett, Safowa Bright-Asare

Společnost: Las Mujeres LLC

Natáčeno: El Paso, Texas, USA / Juarez, Mexiko / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Angus Macfadyen (Patrick Nunzio), Ana Claudia Talancón (Mariela), Guillermo Díaz (Felix), Abel Soto (mladík z ulice), Minnie Driver (Karina Danesová), Esai Morales (otec Herrera), Ana Mercedesová (řečnice), David Starzyk (Norman), Marcia del Mar (matka), Julia Vera (Arcelia), Araceli Guzman-Rico (Lisabet), Carlos Carrasco (řidič autobusu), Jacob Vargas (detektiv Lauro), Rob Macie (zástupce policejního šéfa), Jorge Cervera Jr. (Isidro), Indra Zuno (zdravotní sestra Padilla), Federico Galavis (mladík), Rolando Molina (polda), Joanna Cassidy (Eve), Noel Gugliemi (Gio), Cesar Herrera (nervózní mladý muž), Pepe Serna (Eduardo Morales), Sara Prtillo (tlustá dívka), Terry Camilleri (muž v nevěstinci), Jude Ciccolella (policejní šéf), Weston Nathanson (biskup Richards), Stefni Valencia (mladá žena), Natalie Amenula (mexická dívka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: