Supraphon – Blue Effect – Acoustic/Time (2 DVD)

A ještě jeden titul od Supraphonu, o kterém již byla zmínka. Tentokrát podrobnější informace o novém 2 DVD jedné z největších českých rockových legend, skupiny Blue Effect, které přinese pod názvem Acoustic/Time záznamy koncertních vystoupení a dokument ze zákulisí koncertní šňůry.

Blue Effect pokřtí své nové koncertní 2DVD Acoustic/Time v rámci koncertu, který se uskuteční v neděli 8. května 2011 od 20:00 hodin v pražském Lucerna music baru. Jako speciální hosté vystoupí Lenka Dusilová, Xavier Baumaxa, Jaroslav Svěcený a Clarinet Factory. Ještě před tím se členové legendární kapely setkají s novináři v pondělí 2. května od 14:00 hodin na první projekci dokumentárního filmu v Komorním kině MAT.  

Nové 2DVD československé rockové legendy vychází na začátku května 2011. Dva roky práce, mimořádná místa natáčení, speciálně vybraný repertoár a 5.1Dolby Digital zvuk jsou zárukou vysokého diváckého a posluchačského komfortu při poznávání skvělé hudby skupiny Blue Effect v unplugged podobě. V pátek 13. května 2011 Supraphon vydá 2DVD Acoustic/Time, které bude obsahovat koncertní DVD nazvané Acoustic a druhé DVD pojmenované Time s dokumentem ze zákulisí koncertů.

Na DVD Acoustic Radim Hladík, Honza Křížek, Wojttech a Vašek Zima sestavili program z největších effectových, jiných českých a vybraných světových témat. Nechybí Sun is so bright, Je třeba obout boty a pak dlouho jít, Má hra, Rajky nebo Třiatřicet, ale ani Kuře v hodinkách nebo depechovský Personal Jesus či Hendrixovo Little wing. Netradiční pojetí tohoto koncertního DVD spočívá rovněž v přechodech mezi jednotlivými prostředími (Plzeňskou synagogou, barokní kaplí ve Smiřicích a Balbínovou poetickou hospůdkou).

DVD Time přináší další či variantní koncertní nahrávky obohacené o mohutné medley, kde se mohou setkat Bedřich Smetana, Cream, Led Zeppelin, Yes i Bob Marley. Avšak stěžejní náplní druhého disku je dokument o vzniku celého díla o jeho natáčení a v neposlední řadě o lidech.

Kameraman Martin Štrba, zvukař Radim Hladík mladší, střihačka Olina Kaufmanová a spousta dalších pomohli kapele přenést akustické kouzlo zajímavé muziky do v elegantním digipaku umístěné a téměř tříhodinové mimořádné události.  

Blue Effect

Blue Effect – biografie

Koncertní premiéru měla kapela Blue Effect 27. listopadu 1968 v Music F Clubu na Smíchově. Vystoupení Blue Effectu na 2. ročníku čs. beatovém festivalu v Lucerně se zapsalo do historie svým triumfálním úspěchem. Blue Effect byl v roce 1968 vyhlášen objevem roku a kapelou sezóny, Radim Hladík hudebníkem sezóny. Prvním hitem skupiny je písnička Slunečný hrob. V roce 1969 natáčí kapela debutové album Meditace. Kompletní historie kapely je složitá a spletitá. Členové přicházejí a odcházejí. Jediným členem, který hraje s kapelou dodnes, je Radim Hladík. Skupina v průběhu 70. a 80. let vystřídala názvy Modrý Efekt nebo M. Efekt. Dnes Blue Effect funguje ve složení: Radim Hladík-sólová kytara, Honza Křížek-kytara, zpěv, Wojttech-baskytara, Václav Zima-bicí. V roce 2008 získal Blue Effect cenu Anděl za DVD Live & Life, které vydal Supraphon.

Více na: http://www.blueeffect.cz/