Klenoty z archivu francouzského filmu aneb 4x Funes poprvé u nás!

Před časem vyslalo North Video na pulty u nás neznámou komedii s populárním francouzským komikem Louisem de Funesem Jak vykrást banku. A už nějaký čas je jasné, že to nebyl ojedinělý počin, zcela stejně byly připraveny další čtyři tituly, takže než začnou vycházet, citujme z oficiální zprávy vydavatele.

Klenoty z archivu francouzského filmu aneb 4x Funes poprvé u nás! Všechny fanoušky snad nejslavnějšího francouzského komika Louise de Funese jistě potěší informace, že se chystáme poprvé v ČR vydat komedii „Nevídáno neslýcháno“, která by se měla objevit na novinových stáncích již 29. dubna. Na nesmrtelnou sérii dabingů Františka Filipovského tentokrát úspěšně navázal známý imitátor a dabér Václav Faltus. V následujících týdnech se pak v trafikách objeví další, rovněž premiérová vydání filmů „Karamboly“, „Taxi, maringotka, korida“ a „Filutové“. I zde se s nezapomenutelnou mimikou francouzského velikána rozhodl spojit svůj hlas pan Faltus.

O tom, jakým způsobem vlastně probíhala příprava jednotlivých dabingů, a také o aktuálních informacích ohledně přesných termínů vydání jednotlivých DVD se dočtete v 10. čísle časopisu Program, které vychází 28. dubna.

Stručné obsahy připravovaných filmů:

KARAMBOLY (Carambolages)

Louise de Funese si v roli cynického a prospěchářského šéfa cestovní kanceláře okamžitě zamilujete, ačkoli jeho podřízení by vaše nadšení rozhodně nesdíleli. Společně s ním se zde představí i Jean-Claude Brially. V jedné z rolí uvidíte i Alaina Delona, jehož první a poslední setkání s Louisem de Funesem před kamerou bezesporu patří ke kuriozitám.

NEVÍDÁNO NESLÝCHÁNO (Ni vu, ni connu)

V příběhu o nenapravitelném pytlákovi, jenž dodává zvěřinu do všech domácností malého městečka a kterého marně pronásleduje obecní četník, Louis de Funes zazářil poprvé. Zde se pro změnu objeví i známý komik Pierre Mondy (např. komedie Dárek). Ve snímku inspirovaném zlatou érou němých grotesek Funes předvedl velkolepý ohňostroj nápadů a gagů, které ho později proslavily.

TAXI, MARINGOTKA A KORIDA (Taxi, roulotte et corrida)

Louis de Funes jako svérázný a rtuťovitý taxikář Maurice Berger se nechá přesvědčit, aby řemeslo na chvíli pověsil na hřebík, naloží rodinku do obstarožního karavanu a společně odjíždějí na vytouženou dovolenou do Španělska. Lze ovšem tušit, že to nebude žádná letní idylka.

FILUTOVÉ (Fripouillard et Cie)

Dva veteráni italského filmového humoru – Antonio di Bisanzio, známý pod pseudonymem Toto, a Aldo Fabrizi – se ve snímku o roztržitém inspektorovi potkávají s vycházející hvězdou francouzské kinematografie Louisem de Funesem. Přestože od jeho vzniku uběhlo již padesát let, film dodnes působí svěže a sympaticky.