Hollywood Classic Entertainment – Sammyho dobrodružství

Všechny podklady, které patří k dalšímu titulu Hollywood Classic Entertainment, jsou vtipně označeny jako součást edice FilmParáda, čemuž odpovídá i první náhled obalu. Ovšem v pátek 29. dubna 2011 za 99,- Kč vychází animák z portfolia SPI International Sammyho dobrodružství nakonec v edici FilmPremiéra. Divoká jízda malé želvy (skrz ediční plán vydavatele). Když máš dobré kámoše, je možné všechno.

Sammy je mořská želva. Jeho život byl od samého začátku plný dobrodružství, nebezpečí a divokých kousků. Musí zdolat tisíce kilometrů, aby se jako dospělý vrátil na pláž, odkud kdysi vyrazil. Vydejte se s ním i jeho přáteli na nezapomenutelnou výpravu!

Původní návrh obalu

Za svůj život mořské želvy přeplavou tisíce kilometrů, aby se pak v dospělosti vrátily do míst, kde se narodily. Sledujeme malého Sammyho na úžasné cestě plné dobrodružství s kamarádem Rayem a jeho hledání přítelkyně Shelly. Ústředním motivem je přátelství, odvaha a láska a film zábavnou formou předává dětem poselství o potřebě ochraňovat naší planetu.

Kolem 60 procent: Belgický pokus přiživit se na popularitě animovaných 3D příběhů, jednoduchá eko agitka, která bez velmi povedeného prostoru není nic moc.

Zadní strana

Žánr: Animovaný / Dobrodružný

Země původu: Belgie

Rok vzniku: 2010

Délka: 83 minut

Původní název: Sammy´s avonturen: De geheime doorgang / Sammy´S Adventures: The secret Passage

Světová premiéra: 4. srpna 2010 – Belgie, Nizozemí

Kinopremiéra v ČR: 9. září 2010

Režie: Ben Stassen

Scénář: Domonic Paris

Produkce: Jeremy Burdek, Eric Dillens, Gina Gallo, Nadia Khamlichi, Mimi Maynard, Domonic Paris, Adrian Politowski, Ben Stassen, Caroline Van Iseghem, Gilles Waterkeyn

Hudba: Ramin Djawadi

Společnost: nWave Pictures / Illuminata Pictures / uFilm

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: upoutávka, teaser