FilmX – Život je krásný

Jako každý měsíc, i poslední květnový čtvrtek by se měly v trafikách objevit čtyři novinky v edici FilmX. První z nich je film Život je krásný. Cena 99,- Kč.

Autorský snímek Roberta Benigniho Život je krásný (napsal jej, režíroval i v něm vytvořil hlavní roli) odkazuje na fraškovité italské komedie s fanfarónsky výřečnými protagonisty. Číšník Guido, jakkoli má svůj židovský původ vepsán ve tváři, se svými vodopády slov i ztřeštěnými nápady dokonale naplňuje představu zuřivě gestikulujícího Itala. Tuto tradici ale současně tvaruje postupně zesilující společenský kontext, který tvoří léta fašismu.

Italský číšník Guido přichází do velkého města. Píše se rok 1939 a Guidovu životní cestu zkříží učitelka Dora, do které se zamiluje a ožení se s ní. Jako Žid je ale před koncem války odvlečen spolu se synem do koncentračního tábora. Aby Guido ochránil svého malého syna před hrůzami nacismu, předstírá, že pobyt v táboře je pouhou hrou…

Tento film vyšel již jako příloha dnes již neexistujícího časopisu Home Cinema 2006/01 8. prosince 2005 za cenu 99,– Kč.

Žánr: komedie/drama/válečný  

Originální název: La Vita é bella (Life is beautiful)
Země původu Itálie
Rok vzniku: 1997
Délka: 120 minut
Režie: Roberto Benigni
Hrají: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giustino Durano, Marisa Paredes, Horst Buchholz, Verena Buratti, Gina Rovere, Andrea Tidona, Omero Antonutti

Menu DVD 

Údaje o DVD: 

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 italsky, česky

Titulky: česky 

Nastavení zvuku a titulků 

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonusy: z natáčení, upoutávka, fotogalerie

Bonusy