Filmag válka film – Ponorka: Skrytý lovec

V úterý 24. května 2011 se v edici Filmag v řadě Válka film objevuje televizní dokument z dílny Discovery World Ponorka: Skrytý lovec za 99,- Kč. Nejmodernější „žralok" amerického námořnictva.

Vítejte na palubě nejmodernějšího žraloka amerického námořnictva – útočné ponorky třídy Virginia. Jde o zcela novou generaci stroje určeného jak pro protiponorkovou válku v hlubinách oceánů, tak i pro operace v mělkých vodách.

První ponorka této třídy byla uvedena do činné služby v roce 2006. Na její výsledné podobě se podílely desítky špičkových konstruktérů, kteří pracovali s jediným cílem – sestavit nejmodernější ponorku s velmi sofistikovaným systémem řízení. A právě vy se můžete stát součástí výjimečného procesu při sledování konstrukčních testů a zkoušek na moři. Průvodcem vám přitom bude zkušený kapitán, který vás vezme nejen do útrob ponorky, ale také školy, kde se rekrutují budoucí členové amerického námořnictva.

Zadní strana 

Žánr: Dokument

Země původu: USA

Rok vzniku: 2005

Délka: 50 minut

Původní název: Submarine: Hidden Hunter

Světová premiéra: 16. března 2005

Scénář a režie: Matthew Howe

Produkce: Wendy Jo Cohen, Mattheew Howe

Výkonná produkce pro Discovery Channel: Jack Smith

Hudba: Timo Elliston

Kamera: Matthew Howe, Brian F. Kobylarz, Carl Kriegeslotte

Střih: Marisa Benedetto

Společnost: The Silver Owl Group, Inc. / Discovery Channel

Natáčeno: Newport News, Virginia, USA / Stockholm, Stockholms län, Švédsko / U.S. Navy Submarine Base, New London, Connecticut, USA

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádný

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: