Peníze! Jsou hotové! – Historie peněz 2.

Pseudopohádky, které podle některých mají za cíl děti vzdělat v ekonomickém chápání světa a podle jiných je oberou o poslední iluze o tom, že dobro vítězí nad zlem jen tak samo od sebe (tedy bez peněz), jsou opět zde. Druhý díl Historie peněz 2. vyšla dnes 23.5.2008 za cenu 39,– Kč v edici Interdomino Kids.

Buď vítán ve světě financí! Víš, že bez peněz si v dnešním světě ani neškrtneš? Platit musíš už za to, že se vůbec narodíš a za každý den strávený v porodnici si černá díra zvaná české zdravotnictví vyinkasuje poplatek? A víš, že to je jen první z nekonečné řady poplatků, které tě budou provázet na tomto světě? Tvůj život na této planetě je celý o placení. Pokud ti bude někdo vyprávět pohádky o zázračném oslíku, který se otřese a padají z něj dukáty – nevěř mu. Tím oslíkem se staneš ty – občan, který se bude belý svůj život honit za tím, aby vydělal nějaké peníze, ze kterých by mohl uhradit nejrůznější poplatky, odvody a daně, které po tobě bude stát a různé jiné organizace vymáhat.

DVD se nese v podobném duchu jako jeho první díl, tedy včetně otřesného dabingu. Pokud vás zajímají bližší informace, můžete se podívat sem.