Filmag – Hlas smrti 2: Světlo

Druhou přílohou magazínu Filmag za celkových 99,–Kč by měl být titul Hlas smrti 2: Světlo. Dvojka v názvu vzbuzuje pocit, že jde o pokračování, ale dle popisu „jedničky“ s názvem Hlas smrti je jiný tvůrčí tým (s výjimkou části producentů), jiný herecký ansámbl i jiní ztvárňovaní hrdinové. Těžko tedy tvrdit, proč tam ta dvojka vlastně je, snad něco ze zápletky se přeneslo i do „pokračování“, jak vyplývá z dalšího tetxu.

Abe Dale má dobrou práci a milující rodinu. Jednoho dne je však před jeho očima rodina zavražděna mužem jménem Henry Caine. Z výčitek, že se mu nepodařilo své blízké zachránit, se pokusí o sebevraždu. Upadne do klinické smrti, ale přežije. Najednou rozeznává lidi, kteří jsou blízko smrti. Zachrání mnoho životů, ale pozná, že za každého zachráněného se nyní stává odpovědným. Pomalu začíná rozumět vyvraždění své rodiny a svým novým schopnostem, což ho žene na apokalyptickou cestu do pekla, z kterého není úniku.

První White Noise z roku 2005 nebyl ničím výjimečný duchařský horor, který se chtěl svézt na populární vlně nastartované Verbinského Kruhem. Průměrné béčko zabalené do divácky vděčné vizuální formy dnes můžeme popsat jen jako „ten film, který ukázal, že Michael Keaton ještě žije“. Bohužel, dvojky se nedožil. Trojici hlavních hrdinů tentokrát ztvární televizní hvězdičky Craig Fairbass, Nathan Fillion (zrušený, ale kultovní Firefly) a Katee Sackhoff (Battlestar: Galactica). Geoffrey Sax, který z prvního White Noise udělal alespoň vizuálně zajímavou podívanou, se tentokrát také nezúčastní a Patrick Lussier má za sebou čtyři filmy, z nichž jen Dracula 2000 spatřil tmu kinosálu (a stál celkem za prd).

Žánr: Drama / Horor / Pohádka / Thriller
Země původu: USA / Kanada
Rok vzniku: 2007
Délka: 95 min.
Původní název: White Noise 2: The Light
Světová premiéra: 5. ledna 2007 Irsko / Velká Británie
Režie: Patrick Lussier
Scénář: Matt Venne
Produkce: Paul Brooks, Stephen Hegyes, Scott Niemeyer, Steven Schneider, Jonathan Shore, Brad Van Arragon, Shawn Williamson
Hudba: Normand Corbeil
Kamera: Brian Pearson
Společnost: Brightlight Pictures, Gold Circle Films
Natáčeno: studio Vancouver Film Studios, Vancouver, British Columbia, Kanada / Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Nathan Fillion 27.3.1971 (Abe dále), Katee Sackhoffová 8.4.1980 (Sherry Clarkeová), Craig Fairbrass 1964 (Henry Caine), Adrian Holmes ?? (Marty Bloom), Kendall Crossová ?? (Rebecca Daleová), Teryl Rotheryová 9.11.1965 (Julia Caineová), William MacDonald ?? (Dr. Karros), Joshua Ballard ?? (Danny dále), David Milchard 1974 (Kurt), Tegan Mossová 7.2.1985 (Liz), Michael Ryan ?? (bezdomovec), Chris Shields ?? (otec Nathan), David Orth 13.3.1965 (Dr. Serling), Donna Yamamotoová ??.8.1962 (sestřička 1), Lexie Huberová ?? (sestřička 2) a další

Údaje o DVD (vydavatel MagicBox):
Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky
Titulky: česky
Obraz: 16:9
Bonus: žádný