ID Kids 1. – Ozie Boo!

Před pár dny jsme psali o nové edici ID Junior. Jak již název edice napovídá, jde o edici pro děti, a to spíš pro ty větší. Pro ty úplně nejmenší dětičky ve věku 2 až 6 let je pro změnu určena edice ID Kids. Ta v sobotu 1. prosince 2007 přinese animák o malých tučňáčcích Ozie Boo!. Cena 39,– Kč.

Jsme vaši malí kamarádi, věřte že jsme tu s vámi rádi, tučňáčci roztomile řádí, řekni si já k nim taky jdu – jmenujeme se Ozie Boo! Ozieboos tvoří pět malých dětí – tučňáčků: Ed (zelený), Fred (oranžový), Ned (modrý), Nelly (růžová), a Ted (červený). Další postavy, které se v seriálu objevují, jsou Rajah – malý sibiřský tygřík, malí lední medvídci Mikky a Nikky, létající ryba Mel, albatros Sky a Wally a Polly – dvě malé běluhy severní (běluha: ozubený kytovec z čeledi narvalovitých typický svou bílou barvou).

Ozy Boo jsou poměrně krátké příběhy barevných tučňáků. Příběhy jsou vytvořeny metodou 3D animace a pochází z produkce francouzské společnosti Cyber Group Animation. Seriál byl poprvé vysílán na kanálu Disney Channel a France 5, a druhá série na kanálu Canal J. K dnešnímu dni byl seriál již vysílán v osmdesáti zemích světa a vyšel na mnoha VHS kazetách a DVD discích.

Jednotlivé epizodky jsou kratičké, tak aby udržely pozornost dětí. Jednotliví tučňáčci nemluví, celý příběh komentuje mužský hlas, který s jednotlivými postavičkami hovoří, dává jim otázky a říká za ně odpovědi. Samotní tučňáci vydávájí jen pískání. Každý příběh obsahuje nezbytný výchovný podtext (dodržovat hygienu, nechodit pozdě, půjčovat věci kamarádům, atd. Celkem je na DVD 52 kapitol.

DVD obsahuje anglickou stopu, takže by ho vzhledem k primitivnosti jesnotlivých textů bylo možno využít i pro procvičování začátečnické výuky anglického jazyka. Pustíte-li si pro změnu maďarskou zvukovou stopu (jejíž přítomnost je na obalu utajena), dobře se pobavíte, aspoň pokud neumíte maďarsky.

Režie a výtvarné pojetí: Olivier Lelardoux
Produkce: Billy a Pierre Sissmann
Výkonný producent: Héléne Marett
Námět: Olivier Lelardoux
Hudba Ludovic Loy

Umělecký vedoucí: Allan Wenger
Zpěv: Sharon Mann
Píseň: Pierre Sismann
Vypravěč: David Gasman
Technický režiér: Julien Wiesner
Studio: Esteban Productions
Zvuk: anglicky DD 5.1, česky DD 5.1, maďarsky DD 5.1
Obraz: barevný, 16:9, PAL
České znění vyrobilo Interdomino v roce 2007.

A příště nás v edici Interdomino Junior čeká Včelka Mája.