Magic Box – Egypt: Po stopách věčnosti

Zatímco většina vydavatelů v letní době zvolňuje tempo a nabízí víc recyklovaných titulů než jindy, jak jsme již psali, MagicBox se vydává odlišnou cestou. Podle původní upoutávky měla řada obálek Hit týdne vydavatelské společnosti Eusebius zhoustnout a cenově povyskočit nahoru. Jenže opět šlo o částečný informační šum a vyhozené prachy za reklamu, první inzerovaná vlaštovka ve středu 29. června 2011, kterou je jeden z dokumentů National Geographic Egypt: Po stopách věčnosti za 99,- Kč, vyšla v normální krabičce pod logem Magic Boxu.   

Řeka Nil dala život jedné z největších civilizací v historii. Po staletí staří Egypťané budovali nejslavnější monumenty, jaké kdy svět viděl. Objevte velké chrámy v Luxoru a Karnaku. Překročte Nil do Země mrtvých a vstupte do propracovaně zdobených hrobek, kde odpočívají králové a královny. Připojte se k egyptologům na jejich cestě k odhalení a vysvětlení hádanek historie starého Egypta.

Podle imdb.com jde o 14 epizodu z celkově evidovaných 62 cyklu National Geographic Specials, který se vysílá od roku 1964, hodnocení se pohybuje kolem 80 procent.

Žánr: Dokument / Historický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1982

Délka: 52 minut

Původní název: Egypt: Quest for Eternity

Režie: Norris Brock

Scénář: Miriam Birch

Produkce: Miriam Birch, Dennis B. Kane, Thomas Skinner

Hudba: Lyn Murray

Kamera: Norris Brock

Střih: Hyman Kaufman

Společnost: National Geographic Society / WQED

Účinkují: Richard Basehart (vypravěč), Lanny Bell, Dorothy Eady, Dr. Walter Fairservis, E. G. Marshall, Kent Weeks, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9

Bonus: žádný