Filmag válka dokument – Den D – Bitva o Normandii – 2. díl – Invaze

Ve čtvrtek 7. července 2011 pokračuje edice Filmag v řadě Válka dokument v dokumentární sérii Den D – Bitva o Normandii – 2. díl – Invaze za 99,- Kč. Obsahuje dosud nezveřejněné barevné záběry z archivu Knihovny kongresu.

Vítězství ve válce trvalo 2172 dny a z nich se nejvíce do paměti zapsal 6. červen 1944. V tento Den D vypluli Spojenci k útoku proti Hitlerovi. Nastalo osmdesát dní bojů a nejistoty. Historie se na vojáky uvězněné v zabahněných a promáčených normandských polích rozhodla počkat a nyní jejich osudy představuje v unikátní třídílné sérii.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

S výjimkou konečného vítězství nečekali občané spojeneckých zemí ve 2. světové válce na nic s takovou dychtivostí, jako na invazi do „Pevnosti" Evropa. Hitler tu budoval obranu celé čtyři roky, vytvořil val z betonu, oceli a mužů. Aby ho rozdrtili, shromáždili Spojenci armádu o téměř třech milionech mužů a k tomu největší námořní a leteckou flotilu v dějinách. Boje trvaly téměř tři měsíce a ztráty na straně Spojenců přesáhly hranici padesáti tisíc.

Zadní strana 

Žánr: Dokument / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 55 minut (55:09)  

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádný

Obraz: barevný/černobílý PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: další DVD