Vaříme s MF DNES – DVD Jamie Oliver 5

 

Deník Mladá Fronta DNES v pondělí 14. května 2007 pokračuje v sérii šesti DVD, které obsahují vybrané díly ze série Oliver´s Twist pod názvem Vaříme s MF Dnes 5, a které představují kulinářské umění Jamieho Olivera. Cena disku je opět 38,- Kč

 

 

 

Jamie Oliver je jedna z největších celebrit v oblasti vaření vůbec. Jeho recepty ho proslavily po celém světě. 

 

Jamie Oliver, nejpopulárnější britský kuchař, známý z televizní obrazovky jako "Šéfkuchař bez čepice". Ve svých pořadech ukazuje, že vaření je skvělá zábava. Sám o sobě říká: "Jsem takový mlsoun, který rád vymýšlí chutné věci a zkouší zajímavé recepty z ingrediencí, které má každý z nás doma." A tomu odpovídá i jeho heslo:" Vychutnej si jídlo dvakrát – jednou očima, poté na jazyku."

 

Brazilská kuchyně – Grilování a koření – Anglický losos 

Bonus MF Dnes: 2 epizdy navíc!

 

OBSAH DVD:

 

1. Tanec v kuchyni 

Jamie je velkým obdivovatelem šéfkuchaře Petera Gordona a jeho specifického kulinářského stylu Fusion. Jedná se o míchání příchutí a ingrediencí z mnoha zemí. Jamie navštíví Peterovu restauraci a snaží se zde dozvědět více o jeho kulinářském umění. Potom Jamie vyzkouší pod Peterovým dozorem svůj vlastní originální pokrm ve stylu Fusion.

 

2. Brazilský karneval 

Jamie chce poděkovat Santosovi, svému zaměstnanci ve své restauraci Fifteen, za jeho tvrdou práci a tak mu uspořádá brazilský večírek. Santos se svojí hudební skupinou zahraje ohnivou sambu a Jamie připravuje hostinu z tradičního brazilského jídla a pití.

 

3. Jamie a král 

Jeden z Jamieho kamarádů je dokonalým imitátorem Elvise Preslyho. Právě se chystá na živé vystoupení v Londýně a Jamie připraví pro novodobého "Krále Rock and Rollu" typická americká jídla, avšak ve svém vlastním neopakovatelném stylu.

 

4. Jamie slaví narozeniny – Jamie jede oslavit své narozeniny do rodného Essexu. Navštíví své rodiče v malebné vesnické hospůdce The Cricketers, kde se Jamie jako malý chlapec učil vařit. Jamie vyplení maminčinu bylinkovou zahradu a připraví úžasné barbecue pro celou rodinu.

 

5. Vyjížďka na člunu 

Jamieho kamarád Brian je člověk, co má snad úplně všechno včetně luxusního motorového člunu, který kotví v malém městečku Windsor. Ten je domovem i anglické královny! Jamie se rozhodne připravit nóbl piknik s šampaňským, jahodami a lososem.