Vaříme s MF DNES – DVD Jamie Oliver 6

 

Deník Mladá Fronta DNES v pondělí 21. května 2007 končí sérii šesti DVD, které obsahují vybrané díly ze série Oliver´s Twist pod názvem Vaříme s MF Dnes 6, a které představují kulinářské umění Jamieho Olivera. Cena disku je opět 38,- Kč

 

 

 

Jamie Oliver je jedna z největších celebrit v oblasti vaření vůbec. Jeho recepty ho proslavily po celém světě. 

 

Jamie Oliver, nejpopulárnější britský kuchař, známý z televizní obrazovky jako "Šéfkuchař bez čepice". Ve svých pořadech ukazuje, že vaření je skvělá zábava. Sám o sobě říká: "Jsem takový mlsoun, který rád vymýšlí chutné věci a zkouší zajímavé recepty z ingrediencí, které má každý z nás doma." A tomu odpovídá i jeho heslo:" Vychutnej si jídlo dvakrát – jednou očima, poté na jazyku."

 

Snadné jídlo pro "muže v domácnosti" – Sýrové speciality – Originální pizza 

Bonus MF Dnes: 2 epizdy navíc!

 

OBSAH DVD:

 

1. George má volno 

George, majitel rybárny, kde Jamie nakupuje, si otevřel novou restauraci a je stále v jednom kole. Jamie dá Georgovi den volna a přichystá pro jeho rodinu hostinu plnou tropických chutí z jeho rodného ostrova Mauritius.

 

2. Tatínkova holčička 

Maminka Jules odjela na víkend a nechala Jamieho s jejich dcerkou doma samotné. Jamie si chce volna s malou Poppy co nejvíce užít, a tak připravuje jednoduchá jídla vhodná pro otce i pro dítě.

 

3. Jekka bylinkářka 

Jamieho kamarádka Jekka je úplná "babka kořenářka". Všechno důležité, co Jamie o bylinkách ví, se naučil od ní. Jekka bydlí v karavanu v parku Battersea, kde společně připraví s Jamiem originálně kořeněná jídla.

 

4. Festival sýrů 

Jamieho kamarádka Patricia si otevřela nový obchod se sýry. Doma ve své kuchyni pak Jamie podle Patriciiných rad nachystá sýrový talíř a dá průchod své fantazii při vaření se sýry.

 

5. Noční směna 

Jamie je na noční směně ve své restauraci Fifteen společně s pekařem Johnem. Jamie využívá čas k experimentování s novými recepty na chléb a pečivo. S východem slunce připraví John a Jamie ze zbylého těsta k snídani lahodnou pizzu.