Moving Culture – Bibi Blocksberg 1

 

Společnost Moving Culture nabízí DVD s kreslenou verzí populární "německé odpovědi na Harryho Pottera" Bibi Blocksberg 1, které je ke koupi za cenu 49,- Kč v úterý 10. února 2009

 

 

Seriál Bibi Blocksberg, jehož první dvě epizody Vám tímto přinášíme, je od vzniku rozhlasové předlohy Elfie Donnelly z r. 1980 velmi vyhledávaným titulem. Do dnešního dne vzniklo 92 epizod. Hlavní postavou je malá čarodějka, holčička Bibi Blocksberg. Bibi je neposedná, milá a dobrosrdečná. Svými čarovnými schopnostmi se snaží řešit nespravedlnost a pomoci svému okolí. Právě kouzla, která v příbězích hrají hlavní roli, Bibi často přivedou do potíží. Vždy jí ale pomůže její maminka, která je také čarodějka. Bibi si získá srdce malých diváků a naučí je řešit problémy s nadhledem. Díky její živé povaze a originálnímu humoru prožijí spoustu dobroudružství, překvapení a zábavy.  

 

DVD obsahuje 2 příběhy: 

 

01. Rosnička

Bibi najde žabáka a rozhodne se, že si ho ponechá, aby věděla, jaké bude počasí. Zjistí ale, že žabák je nepostradatelný pro předpověd počasí pro celé městečko, jelikož od té doby, co se ztratil, nemůže profesor z místní meteorologické stanice poskytnout lidem ani jednu správnou předpověd. A jak Bibi celou situaci vyřeší se dozvíte v prvním příběhu. 

 

02. Princezna Bibi

Je neděle a Bibi s rodinou podnikne výlet na zámek. Během prohlídky Bibi objeví portrét princezny a okamžitě se začne chovat jako ona. To je pro mladé čarodejnice typické! Bibi může z této situace pomoci krátký návrat do minulosti. Její maminka Barbara jí tam kouzlem posílá pod podmínkou, že neopustí zámek. Přesně to se ale stane, protože Bibi musí uprchnout před králem. Ale Bibi přece také umí čarovat, a tak toho využije! Celé městečko se přesune do minulosti a nastává zmatek, který řeší opět Barbara. 

 

Údaje o DVD

 

Délka: 52 minut

Zvuk: DD 2.0 česky, DD 2.0 slovensky, DD 2.0 rumunsky

Titulky: žádné  

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Regiony: All

Bonus: žádný