Codi – Utrpení v Buchenwaldu – Ilse Koch, buchenwaldská bestie

Ve čtvrtek 23. června 2011 pokračuje Codi v edici Druhá světová válka dalším DVD s názvem Utrpení v Buchenwaldu – Ilse Koch, buchenwaldská bestie za 69,- Kč

Buchenwaldská bestie, Buchenwaldská štětka, Buchenwaldská čarodějnice…..

Obrazovka z DVD 

To jsou jen některé přezdívky, které si vysloužila manželka velitele Koncentračního tábora Buchenwald Karla Oto Kocha, Ilse Kochová.

Buchenwaldský koncentrační tábor v Ettersbergu blízko starobylého města Výmar, byl jedním z nejhorších koncentračních táborů Třetí říše, i když se nejednalo přímo o tábor vyhlazovací – vězni otrocky pracovali ve výmarských zbrojních a chemických závodech. Ilse Kochová, fanatická nacistka a členka NSDAP od roku 1932, byla jmenována vrchní dozorkyní.

Obrazovka z DVD 

Kochová se ve své moci vůči bezbranným vězňům vyžívala a vymýšlela nové a nové způsoby jak je mučit a fyzicky i psychicky trýznit. Současně se ona i její manžel soustavně obohacovali prodejem výrobků, které vězni vyráběli i hrůzných „upomínkových předmětů“, jako byly výrobky z lidské kůže, vysušené hlavy vězňů a podobně.

V roce 1943 byla Ilse Kochová uvězněna, protože zločiny, které páchala společně se svým manželem, jenž byl mezitím převelen do vyhlazovacího tábora v Majdanku, byly příliš i na SS. Zatímco její manžel byl v roce 1944 odsouzen k smrti, ona sama byla pro nedostatek důkazů osvobozena.

Obrazovka z DVD 

Teprve v roce 1947 byla s definitivní platností zbavena svobody a v roce 1951 konečně odsouzena na doživotí.

Seznamte se s osudy a činy této lidské zrůdy v našem dokumentu. 

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Původní název: The Bitch of Buchenwald – Ilse Koch

Délka: 80 minut (1:19:44)

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný/černobílý PAL DVD5 4:3 

Bonus: z nabídky Codi