Intersonic – Především nikomu neublížím

Dalším televizním filmem, který InterSonic nabídne v páteční řadě, bude 29. července 2011 drama Především nikomu neublížím s cenou 69,- Kč. Některé databáze ho znají jako Pro dobro pacienta. Hledala pomoc – našla zázrak.

Životní příběh, který se může stát každému z nás…

Lori Reimullerová se dozvídá, že její syn Robbie trpí epilepsií. Zpočátku důvěřuje lékařům, kteří zastávají názor, že jediné co se dá dělat, je naučit se s nemocí žít. Synův zdravotní stav se horší. Lori je zoufalá a bezmocná. Brzy se vzchopí a začíná svůj vlastní výzkum. Studuje veškerou dostupnou literaturu týkající se léčení a možnosti vyléčení této choroby. Když se rozhodne vyzkoušet alternativní léčbu zvanou Ketogenic Diet, popsanou doktorem Johnsonem Hopkinsem, setkává se s odporem a nepochopením doktorů. Ti jsou odhodláni zabránit Lori, aby odvedla syna z nemocnice.

 

Tento film je obžalobou a obviněním lékařů, které uznávají jen léčbu, kterou si oblíbili a kterou sami preferují…

Na imdb.com 67 procent, na csfd.cz další z kousků bez komentářů a málo průkazným skóre 57 procent. Meryl Streep za svou roli obdržela v kategorii nejlepší herečka v TV filmu Zlatý Globus. Příběh údajně vychází z režisérových osobních zkušeností s léčbou jeho syna Charlieho, po kterém pojmenoval charitativní nadaci. Srdcervoucí drama o lékařské neschopnosti a zkostnatělosti, o systému zdravotního (ne)pojištění a síle rodičovské lásky. Vzácná (a dobrá) televizní role Meryl Streep.

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1997

Délka: podle obalu 91 minut, podle imdb.com 120 minut

Původní název: …First Do No Harm

Světová premiéra: 16. února 1997 – USA

Režie: Jim Abrahams

Scénář: Ann Beckett

Produkce: Jim Abrahams, Howard Braunstein, Michael Jaffe, Alda Neves, Meryl Streep

Hudba: Hummie Mann

Kamera: Pierre Letarte

Střih: Terry Stokes

Kostýmy: Lynne MacKay

Společnost: Pebblehut Productions / Jaffe-Braunstein Films

Natáčeno: Orono, Ontario, Kanada / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Meryl Streep (Lori Reimullerová), Fred Ward (Dave Reimuller), Seth Adkins (Robbie Reimuller), Allison Janney (Dr. Melanie Abbasacová), Margo Martindale (Marjean), Oni Faida Lampley (Marsha Williamsová), Leo Burmester (Bob Purdue), Tom Butler (Jim Peterson), Mairon Bennett (Lynne Reimullerová), Michael Yarmush (Mark Reimuller), Millicent Kelly (sama sebe), Diana Belshaw (obchodnice), Lorraine Brockway (Liliina babička), Dick Callahan (Gene Falconetti), Hugo Dann (duchovní), Douglas Foster (sanitář), Lynne Griffin (recepční na klinice), Kyra Harper (nuzačka), Ann Holloway (Helen), Kelly Knutsen (ochranka), Marianne Moroney (matka v herně), Jennifer Podemski (zdravotní sestra), Jeff Poulis (zdravotní sestra), Jennifer Roblin, Robert Seale (Dr. Alison), Barbara Stewart (knihovnice), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný