Bontonfilm – Americký Ninja 2

Sice ještě v době mého psaní není potvrzen výskyt prvního dílu, v dostupných plánech Bontonfilmu byl ale na pátek 29. července 2011 uváděn další díl Americký Ninja 2 za 99,- Kč. Pokračování amerického akčního hitu, ve kterém se dvojice odvážných pokouší odhalit pozadí tajemných událostí na vojenské základně. Nakonec by měl být termín vydání 19. srpen 2011.

V přístavním městečku na jednom z ostrovů v Karibském moři, kde stojí základna námořní pěchoty, se už delší dobu za podivných okolností ztrácejí dobře vycvičení američtí vojáci přímo ze strážních stanovišť. Právě sem přijíždí na příkaz značně znepokojeného velení mlčenlivý ranger Joe Armstrong se svým černým parťákem Curtisem Jacksonem, aby vše vyšetřili. Zjistí, že za únosy jsou tajemní ninjové, kteří pracují pro nechutně bohatého padoucha, mocného obchodníka s drogami, jenž z nich s pomocí neznámé látky vyrábí poslušné nemyslící stroje perfektně ovládající kung-fu, které pak rozšiřují řady jeho malé soukromé armády.

 

Zneužívá k tomu revolučního objevu profesora Sanborna, kterého drží ve svém sídle a nutí ho ke spolupráci výhružkami, týkajícími se zejména života a zdraví jeho krásné dcery Alicie. Joe a Curtis musejí při svém pátrání bojovat nejen s armádou přeprogramovaných ninjů, ale také s nepřátelskými a značně zkorumpovanými místními úřady. Přesto se jim daří postupovat vpřed a nakonec proniknout i do přísně střežené pevnosti s "továrnou" na nové bojovníky. Tady se však proti nim postaví přesila v takové síle, že se zdá nemožné dostat se ven se zdravou kůží.

Obálka praví:

Hvězda bojových sportů Michael Dudikoff (Americký ninja) se vrhá do akce ve strhujícím dobrodružném filmu plném výbušných soubojů, smrtícího pronásledování a velkolepých kaskadérských kousků. Proti zkušenému americkému ninjovi tentokrát stojí legie geneticky upravených zabijáků. Americký ninja 2 "splní vaše očekávání" (Variety)! 

Šupem dolů, imdb.com 39 procent, csfd.cz 37: Už nepomáhá ani nostalgie, stupidní akční béčko s trapnými „bojovými" scénami.

Žánr: Akční / Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 1987

Délka: 86 minut (85:57)

Původní název: American Ninja 2: The Confrontation

Světová premiéra: 1. května 1987 – USA

Režie: Sam Firstenberg

Námět: Gideon Amir, Avi Kleinberger (postavy)

Scénář: Gary Conway, James Booth

Produkce: Yoram Globus, Menahem Golan, Avi Lerner, Mati Raz

Hudba: Michael Bishop, George S. Clinton

Kamera: Gideon Porath

Střih: Michael J. Duthie

Kostýmy: Audrey M. Bansmer

Společnost: Cannon Group / Golan-Globus Productions

Natáčeno: Jižní Afrika

Hrají: Michael Dudikoff (seržant Joe T. Armstrong), Steve James (seržant Curtis Jackson), Larry Poindexter (seržant Charlie McDonald), Gary Conway (Leo ‚The Lion‘ Burke), Jeff „Weston" Celentano (kapitán ‚Wild Bill‘ Woodward), Michelle Botes (Alicia Sanbornová), Mike „Michael" Stone (Tojo Ken), Len Sparrowhawk (Pat McCarthy), Jonathan Pienaar (Tommy Taylor), Bill Curry (inspektor Singh), Dennis Folbigge (Sir Cloudsly Smith), Elmo Fillis (Toto), Ralph Draper (profesor Sanborne), John Pasternack (Vesuvius), Gary Ford (velvyslanec Scruggs), Melvin Jones (Chuck), Adrian Waldron (Karl), Jamie Bartlett (Sinclair), Gavin Van Der Berg (Bert Ballard), Anne Curtis (Lady Smithová), John Fujioka (Shinyuki), Nava Halimi (Jacksonova dívka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný