Filmag zábava – Obléhání Syrakus

Filmag ve své řadě Zábava v pátek 5. srpna 2011 nabídne další sandálový velkofilm, vychází Obléhání Syrakus v digipacku za 99,- Kč. Válečný konflikt Říma s Kartágem v historickém filmu.

Rané italské historické drama zdobí dvě netradiční hvězdy – původně pěvecká star Rossano Brazzi, který se od 60. let výrazně prosadil také v Hollywoodu, a Gino Cervi, jehož jméno je spojováno nejen s nejslavnějšími předválečnými italskými filmy, ale také s postavou komisaře Maigreta.

Píše se rok 213 před naším letopočtem. Mladý Archimédes je přislíben Clee, dceři syrakuského krále. Zamiluje se však do římské tanečnice Diany, jež přichází do města v doprovodu jeho bratra Giorgia. Když dojde ke střetu mezi Římem a Kartágem, jsou do konfliktu zataženy i Syrakusy a čeká je římská okupace. Obléhání města trvá dlouhé dva roky a skončí jeho vypleněním a připojením k římské provincii Sicílie.

Necelých 50 procent na imdb.com, na csfd.cz zatím nic smysluplného: Zapomenutý film o dvaceti letech života řeckého vynálezce. Víc než historický film milostný příběh. Oproti americkým filmům se víc drží reality a nepoužívá prvky fantasy, chybí mu ale americké peníze.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Historický / Romantický / Válečný

Země původu: Itálie / Francie

Rok vzniku: 1960

Délka: 116 minut

Původní název: L’assedio di Siracusa

Světová premiéra: 17. března 1960 – Itálie

Režie: Pietro Francisci

Scénář: Pietro Francisci, Giorgio Graziosi, Ennio De Concini

Produkce: Enzo Merolle

Hudba: Angelo Francesco Lavagnino

Kamera: Carlo Carlini

Střih: Nino Baragli

Kostýmy: Gaia Romanini

Společnost: Glomer Film / Galatea Film / Societé Cinématographique Lyre

Natáčeno: Cinecittà Studios, Cinecittà, Řím, Lazio, Itálie

Hrají: Rossano Brazzi (Archimedes), Tina Louise (Diana / Artemide / Lucrezia), Sylva Koscina (Clio), Enrico Maria Salerno (Gorgia), Gino Cervi (Gerone), Alberto Farnese (Marcello), Luciano Marin (Marco), Alfredo Varelli (Kriton), Walter Grant (Tiresias), Mara Lombardo (tanečnice ze Selinonte), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (2,35:1)

Bonus: