Vapet dětem – Králíček Felix

V sobotu 19. dubna 2008 Vapet dětem (či spíše jejich rodičům) za 38,– Kč předloží další animovaný příběh Králíček Felix.

Plyšový zajíček (podle všech indicií v originále spíš než u nás prezentovaný králíček) Felix je dílem tandemu Anette Langenová (autorka) a Constanza Droopová (ilustrátorka). Podle výsledků vyhledávačů jde o poměrně populární knižní postavičku, sloužící k výchovným účelům (Vánoční svátky s Felixem, Cestování zpět v čase, Průzkum planety Země, Kniha aktivit, Návštěva cirkusu aj.). Jeho příběhy jsou knižně dostupné i u nás (namátkou – Dopisy od Felixe; Felixi, kolik je hodin; Felix na návštěvě u dětí celého světa) a známe ho i z televizní obrazovky, kdy posílal své kamarádce Žofii zprávy o zemích, kterými procházel při svém putování. Ztratil se totiž na letišti a snažil se dostat zpět domů na Vánoce.

Nyní bychom tedy měli mít možnost se podívat na jeho další rozpohybované příhody od stejného režiséra, který natočil jak zmíněnou TV sérii, tak i další pokračování z roku 2006 (?Zajíc a zatracený stroj času?).

Podle zatím dostupných informací v tomto příběhu Felix tráví prázdniny společně s malou Sophií a její rodinou. Utáboří se ale na kouzelném místě, které hlídají víly. Pokud někdo na toto místo vstoupí, přivolá zlého obra. Felixovi se podaří před obrem rodinu zachránit, ale sám se ztratí a musí najít cestu domů sám. Na své dobrodružné cestě se potká se sněžným mužem, lochneskou a dokonce se v ponorce dostane pod mořskou hladinu. S králíčkem Felixem si užijete spoustu zábavy!

A kdo si dnes vzpomene na OK3 a Tutti Frutti?

Žánr: Animovaný / Pohádka
Země původu: Itálie / Německo
Rok vzniku: 2004
Délka: 81 min
Původní název: Felix All Around the World / Felix – Ein Hase auf Weltreise
Světová premiéra: 3. února 2005
Režie: Giuseppe Maurizio Lagana
Scénář: Reinhard Brock, John Patterson, Gabriele Walther
Produkce: Orlando Corradi, Ricky Corradi, Gisela Schäfer, Matthias Walter, Gabriele Walther
Hudba: Danny Chang
Společnost: Neue Deutsche Filmgesellschaft (NDF), Caligari Film- und Fernsehproduktions, MIM Mondo IGEL Media, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF)
Hrají: hlasy v němčině – Patrick Flecken (Felix), Rick Kavanian (Poltergeist / Nessie), Uschi Glas (Eule), Jochen Nickel (Yeti / Butler), Sonja Kirchberger (Fledermaus), Ralph Kretschmar (Kakerlaken), Hugo Egon Balder (samec Dodo), Janine Kunze (samice Dodo), Lilian Brock (Sophie), Michael Schernthaner (otec), Susanne von Medvey (matka), Tim Schwarzmeier (Julius), Lara Wurmer (Lena), Jasper Walther (Nicolas), Vicky Leandros (zpěvačka)

Jakékoli technické údaje o DVD by v tuto chvíli byly fikcí, lze jen předpokládat český dabing.

Příbuzné texty:
• DVD z edice Vapet dětem