Aha! – Četnické humoresky 5

Deník Aha! v edici Český seriál pokračuje ve vydávání seriálu Četnické humoresky – v sobotu 7. února 2009 za 49,- Kč vychází pátý disk se 2 díly – posledním z 1. série a prvním ze série druhé.  

Muži z brněnské četnické pátrací stanice řeší vážné i veselé, tragické i směšné kriminální případy z doby první republiky. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DVD obsahuje 2 díly televizního seriálu:

 

13. díl: NARODIL SE KRISTUS PÁN – 75:24

Blíží se čas Vánoc, ale vykutálený mastičkář, který nabízí ženám "zaručený" prostředek proti početí, nemá zatím na svátky klidu ani pomyšlení. Předvánoční atmosféru četnické stanice naruší záhadné zmizení dcery bohatého zámeckého pána.

 

Závěrečný díl první série Četnických humoresek je plný předvánoční pohody. Avšak ani ve svátečních dnech četníci neodpočívají, neboť pátrají po vykutáleném mastičkářovi, který nabízí ženám zaručený "prostředek" proti početí. Vrchní strážmistr Arazím dostává pozvání na zámek Malínských, kde se koná svatba jedné z dcer. Velitel "pátračky" se sice zdráhá pozvání přijmout, protože není zrovna příznivcem podobných velkých společenských událostí, ale příkaz jeho přítele ze zemského velitelství pplk. Kostrouna a doprovod půvabné slečny Ludmily jeho odpor nakonec zlomí. Arazím se dokonce stane šarmantní hvězdou svatební společnosti, které dává k dobru historky z četnického života. Ale jak už to na pátrací stanici chodí – ani tento, tak příjemný den, nemůže Arazím užít jak se patří v pohodě. Chlapci z "pátračky" ještě ani nestačí pořádně zkonzumovat dobroty z opulentní svatební výslužky, kterou jim Arazím přivezl, když jsou voláni zpět na zámek. Při tradičním únosu nevěsty se ztratí druhá dcera Malínských. Pozornost četníků upoutá vyvrácené břevno zábradlí nad zatopeným lomem, který je neblaze spojen se smutnou událostí z minulosti. Je Štědrý večer a vrchního strážmistra Arazíma překvapí nečekaně krásná návštěva…

 

Hrají: T. Töpfer, I. Trojan, A. Antalová, H. Maciuchová, M. Dočolomanský, J. Pecha, J. Langmajer, J. Tomek, K. Sedlárová, M. Smolíková, O. Krasko a další

 

14. KLAUDYNKA – 102:07

Nad vztahy mezi četníky z brněnské pátračky se začala stahovat nepříjemná mračna. Napjatá atmosféra vrcholí ne příliš zdařilým vyšetřováním nálezu mrtvoly na dně zamrzlého rybníka. 

 

Úvodní díl druhé série Četnických humoresek začíná radostnou událostí – kuchařka Andělka se vdává. Ale právě při této příležitosti začíná konflikt mezi štábním strážmistrem Jarým a jeho velitelem. Arazím se nechce smířit s tím, že Jarý jeví o jeho dceru Klaudii vřelý zájem, a jak se zdá, ani jí není Jarý zcela lhostejný. Arazím sice ještě nedávno ani nevěděl, že nějakou dceru má, to mu však nebrání, aby se choval jako otcovsky žárlivý ochránce její nedotknutelnosti. Narůstající napětí mezi oběma muži narušuje dokonce jindy tak přátelskou atmosféru v pátračce. Četníci přitom musí vyřešit záhadu velmi složitého případu: v zamrzlém bahně vypuštěného rybníka je objevena asi čtyři měsíce stará mrtvola muže, zatížená kamenem. A jakoby ten mrtvý nikomu nechyběl. Nikdo v okolí nehlásil, že by někdo zmizel nebo byl pohřešován. Nezdá se, že by se Arazím a Jarým mínili udobřit. Naopak celý konflikt postupně nepříjemně eskaluje. To vše neblaze ovlivňuje i Arazímův vztah k Ludmile, která se posléze rozhodne k energickému a nečekanému kroku.  

 

Hrají: T. Töpfer, L. Šafránková, I. Trojan, O. Krasko, A. Antalová, A. Zvoníková, I. Ondříček, P. Štěpán, Z. Herfortová, A. Elsnerová, I. Poledníková a další

 

Žánr: Krimi / TV seriál

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2000  

Délka: 178 minut + bonusy

Režie: Antonín Moskalyk

Asistent režie: Karel Riegel, Jiří Nebenführ

Pomocná režie: Viktor Walter, František Švihlík

Námět: Michal Dlouhý

Scénář: Antonín Moskalyk, Pavlína Moskalyková, Drahoslav Makovička, Jan Otčenášek, Miloš Fedaš

Dramaturgie: Josef Souchop, Miloš Fedaš, Dana Špirková

Kamera: Radomír Řezáč, Josef Víšek  

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné  

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: Žurnál Četnických humoresek (Za kamerou – 4:57, Četnický pitaval – 5:00, Kam divák nevidí – 4:55, Nové tváře – 4:56, Sólo pro… – 4:55, Srdcové dámy – 5:00, Doma na pátračce – 5:00, Fenomén – 5:00)