Aha! – Četnické humoresky 7

Deník Aha! v edici Český seriál pokračuje ve vydávání seriálu Četnické humoresky – v sobotu 21. února 2009 za 49,- Kč vychází sedmý disk se 3 díly.  

Muži z brněnské četnické pátrací stanice řeší vážné i veselé, tragické i směšné kriminální případy z doby první republiky. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DVD obsahuje 3 díly televizního seriálu:

 

18. díl: ČEST RODU – 81:28

Dvojnásobná vražda a pátrání v tajemné vyzvědačské aféře, jež je propojena s pochybným holubářským spolkem na zámku hraběte Waldera.

 

Velitel pátračky Karel Arazím má problém:od plukovníka Kostrouna dostal dva lístky na slavnostní představení Labutího jezera, hraného pro legionáře. Nakonec se přece jen odhodlá a pozve Karličku Formánkovou. Po večeru, který s ní stráví, prohlásí rezolutně: "Ta – nebo žádná jiná!" Vcelku se však svými citovými problémy nemůže příliš zabývat, protože má na krku nejen vyšetřování dvojnásobné vraždy venkovských milenců, ale i delikátní případ podezření z vyzvědačské činnosti. U Vídně byl totiž nalezen mrtvý poštovní holub, který podle chovatelské známky patří synům zásadového hraběte Waldera. Starý aristokrat holuby nesnáší stejně jako podivné přátele svých synů, kteří se začali na jeho zámku roztahovat. Konflikt cti a ctižádosti předznamenává události, které zanedlouho ohrozí nejen první Československou republiku.

 

Hrají: T. Töpfer, L. Šafránková, R. Lukavský, V. Galatíková, I. Vyskočil, K. Halbich, R. Čtvrtlík, T. Vilhelmová a další

 

19. NÁVRAT – 84:27

Četníci z brněnské pátračky se snaží uklidnit rozhádanou vesnici a zároveň se zabývají kriminální hádankou, která se odehrála před deseti lety v Americe – kdo ze dvou bývalých přátel byl skutečným pachatelem?

 

Četník Karabela ve Vlkoši neví co dřív. Vesnice je rozhádaná a sedláci se ošklivě perou kvůli urážlivým hanopisům na zdi kostela. A tak se Karabela odváží požádat o posilu z brněnské pátračky. Arazím tam pošle Jarého a snaživého Zahálku. Vypadá to jako potupný úkol, ale k odhalení a usvědčení pisatele hanopisů bude zapotřebí – jak se ukáže – velké nápaditosti. Ne méně, než k vyřešení případu, jehož kořeny sahají do minulosti: na stanici přiběhne vyděšená paní Rozsívalová, že se bojí pomsty svého manžela, který se vrátil z Ameriky. Byl tam odsouzen na 10 let do vězení pro pokus o zavraždění své ženy. Rozřešení této rodinné tragédie je opravdu vzrušující a nečekané. A nečekané jsou také metody, které četníci vymyslí pro rozluštění záhady hanopisů.

 

Hrají: T. Töpfer, J. Novotný, M. Šplechtová, M. Hanuš, L. Šafránková, M. Sláma, M. Mejzlík, Z. Dvořák, L. Novotný a další

 

20. TÁTA – 89:08

O tom, že poctivost se vyplácí, svědčí příběh chudého metaře, který vrátí nalezenou padesátikorunu, ale sám se tímto velkorysým činem nečekaně ocitne v napínavém kolotoči četnického pátrání po dvou nebezpečných lupičích.

 

Pouliční metař Derna je sice velmi chudobný, ale také velmi poctivý chlapík a tak zvedne a vrátí padesátikorunu, která vypadla z kabelky jakési "lepší" dámě, a jemu se připletla pod koště. Majitelka padesátikoruny, místo aby poctivému nálezci poděkovala, obviní ho naopak z krádeže a tak nebožák přijde i o skromně placenou práci metaře. Z velké nouze se rozhodne prodat ve zlatnictví památeční medailónek své ženy, aby měl na lékaře pro nemocnou dcerku. A tak se stane bezděky hrdinou příběhu o pátrání po dvou protřelých a četníky hledaných nebezpečných lupičích, což změní celý jeho život. A zdá se, že i v Arazímově životě by mohlo dojít ke změně. Nejen že se prohlubuje jeho vztah ke Karličce, ale také k jejímu synu Ondrovi. Ondra navíc chce, aby Arazím dal pátrat po jeho zmizelém otci. V případě, že by byl Ondrův otec Formánek prohlášen za nezvěstného – nestálo by nic v cestě přípravy svatby Karličky s Arazímem – což je velké Ondrovo přání. Mezitím se Jiroušek zabývá dosti zvláštním případem – na mimobrněnských gymnáziích excelentně maturují studenti, kteří byli na svých školách vyhlášenými repetenty.

 

Hrají: T. Töpfer, M. Táborský, L. Šafránková, T. Kostková, Z. Maryška, V. Galatíková, L. Munzar, F. Černín, M. Sláma, A. Jarý a další

 

Žánr: Krimi / TV seriál

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2000  

Délka: 256 minut 

Režie: Antonín Moskalyk

Asistent režie: Karel Riegel, Jiří Nebenführ

Pomocná režie: Viktor Walter, František Švihlík

Námět: Michal Dlouhý

Scénář: Antonín Moskalyk, Pavlína Moskalyková, Drahoslav Makovička, Jan Otčenášek, Miloš Fedaš

Dramaturgie: Josef Souchop, Miloš Fedaš, Dana Špirková

Kamera: Radomír Řezáč, Josef Víšek  

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné  

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: fotogalerie