Aha! – Četnické humoresky 8

Deník Aha! v edici Český seriál pokračuje ve vydávání seriálu Četnické humoresky – v sobotu 28. února 2009 za 49,- Kč vychází osmý disk se 3 díly.  

Muži z brněnské četnické pátrací stanice řeší vážné i veselé, tragické i směšné kriminální případy z doby první republiky. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DVD obsahuje 3 díly televizního seriálu:

 

21. díl: DOKTOR SMRT I. – 69:29

Rozmarné prostředí milostných salonů se střídá se smutnými osudy těžce nemocných starých lidí.

 

Do vzorně uklizených kasáren přijíždí z Paříže na prázdninovou návštěvu Klaudie, kterou na nádraží s velkou kyticí a netrpělivou radostí očekává Jarý. Je však zcela zmaten jejím nečekaně odměřeným chováním. Radost z Klaudiina příjezdu je tatam. Jeho zklamání neunikne ani Arazímovi, i když ten má, ostatně jako vždy, četnických starostí až nad hlavu. Tentokrát se na Arazíma obrátil se žádostí o spolupráci jeden z nejlepších brněnských advokátů doktor Peřina (otec Karličky Formánkové), aby mu byl nápomocen při řešení kauzy klienta Matouška, jehož otec zemřel po těžké nemoci v penzionu Naděje na selhání srdce a v závěti odkázal právě tomuto ústavu deset procent svého majetku. A to se synovi velmi nelíbí, proto chce zodpovědného doktora Korouse zažalovat pro vydírání nebohých pacientů. Arazím se šetřením docela rád zabývá, protože Karlička, s níž se stále více sbližuje, je ochotná ujmout se funkce nezávislého posuzujícího lékaře. Ale Arazímovy sladké představy o společném životě s Karličkou, pro kterou už dokonce zakoupil snubní prstýnek, naruší zcela nečekaný vývoj událostí.

 

Hrají: T. Töpfer, I. Racek, L. Šafránková, V. Postránecký, O. Krasko, J. Hartl, N. Konvalinková, E. Gorčicová, V. Žehrová, L. Munzar, V. Galatíková a další

 

22. díl: DOKTOR SMRT II. – 57:00

Rozmarné prostředí milostných salonů se střídá se smutnými osudy těžce nemocných starých lidí. 

 

V druhé části dílu nazvaného Doktor Smrt bude dořešen poněkud nečekaným způsobem "košilatý" příběh, jehož hrdinou je nepodplatitelný úředník státní zdravotnické komise Dalibor Kysela. Rozzuřené majitelky domů se "službami pro pány" vymyslí na nebohého zatvrzelého starého mládence rafinovanou pomstu a Dalibor Kysela se nakonec rád uchýlí pod ochranná křídla četníků, pro které je tento případ vítaným rozptýlením v celkově chmurné atmosféře vyšetřování v penzionu Naděje. Arazím dochází k závěru, že doktora Korouse z penzionu Naděje nelze stíhat – i když vlastně ve zdůvodněných případech a se svolením a na žádost pacientů provádí eutanazii. Navrací se nezvěstný Jaromír Formánek – manžel Karličky. Arazím se tím dostává do velmi svízelné situace. A tak se Karlička setká se svým manželem po mnoha letech právě v den své promoce. Arazím se vrací do kasáren a tam na něho čeká slečna Ludmila, která se vrátila z USA. 

 

Hrají: T. Töpfer, V. Postránecký, L. Šafránková, O. Krasko, I. Racek, J. Hartl, N. Konvalinková, L. Munzar, E. Gorčicová, I. Trojan, M. Moravec a další

 

23. díl: BOUŘKA – 84:38

Vesničtí muži, kteří obletují svůdnou vdovu, statkářku Milenu, si vyřizují své účty tak dramaticky, že musí zasáhnout četníci.

 

Bouře řádí nejen v přírodě, kde málem připraví o život malého Ondru Formánka, ale i ve vztazích hrdinů našich příběhů. K velmi bouřlivé scéně dojde mezi Ludmilou a Arazímem a zdá se, že jejich lásce už definitivně zvoní umíráček. Četníci však musí řešiti daleko závažnější konec jiných milostných hrátek. Všemi obletovaná žádoucí vdova Milena je těžce popálena při požáru svého statku. Uzavřená okna a dveře zamčené zvenku napovídají, že zde nejde o neštěstí, ale o zločin, z něhož může být podezírán hned každý druhý mužský ve vesnici. Po bouři však přichází projasnění a někdy i nádherná duha. K něčemu podobnému se může přirovnat i ukončení pohnutého příběhu rodiny Formánkových. Nenadálá návštěva bývalého ministra vnitra Kyliána Pádla (Marek Vašut v úvodním dílu Slepice versus Slepička) přinese nečekanou změnu do života sympatického štábního strážmistra Bedřicha Jarého.

 

Hrají: T. Töpfer, R. Brzobohatý, J. Janěková, L. Juřičková, M. Havelka, L. Šafránková, F. Černín, J. Hartl, A. Antalová, L. Munzar, V. Galatíková, Z. Herfortová, M. Vašut a další

 

Žánr: Krimi / TV seriál

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2000  

Délka: 212 minut + bonusy 

Režie: Antonín Moskalyk

Asistent režie: Karel Riegel, Jiří Nebenführ

Pomocná režie: Viktor Walter, František Švihlík

Námět: Michal Dlouhý

Scénář: Antonín Moskalyk, Pavlína Moskalyková, Drahoslav Makovička, Jan Otčenášek, Miloš Fedaš

Dramaturgie: Josef Souchop, Miloš Fedaš, Dana Špirková

Kamera: Radomír Řezáč, Josef Víšek  

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné  

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: Žurnál Četnických humoresek (Kuchařky – 5:00, Ohlédnutí – 4:57), Zákulisí seriálu II. (14:30)