DiViDi Seriál – Arabela 1 (díl 1-5)

 

Nová řada měsíčníku DiViDi, nazvaná DiViDi Seriál, vám přináší na DVD premiéru českého pohádkového televizního komediálního seriálu Miloše Macourka a Václava Vorlíčka Arabela. Někdy stačí zazvonit zvonečkem a pohádky je konec. Jenže někdy je to právě naopak… 

 

V říši lidí se setkáváme s rodinou Majerových, kde se pan Majer živí jako vypravěč pohádek na dobrou noc. Jednoho dne najde pan Majer kouzelný zvoneček, který jeho rodinu spojí s Říší pohádek, kde vládne hodný král Hyacint se dvěma dcerami – Arabelou a Xénií. Je zde i zlý kouzelník II. kategorie Rumburak, který chce celou Říši pohádek získat jen a jen pro sebe, a hodlá pro to udělat vše. Ale nebyl by to správný pohádkový seriál, aby vše dobře nedopadlo….

Úspěšný televizní seriál pro celou rodinu, ve kterém vás jeho autoři – Miloš Macourek a Václav Vorlíček – nepřestanou udivovat svou pozoruhodnou fantazií, s níž vyprávějí o tom, jak se díky kouzelnému zvonečku propojily osudy rodiny Majerových s osudy královské rodiny z říše pohádek.
Jedná se o klasickou první sérii, navíc v doposud nespatřené obrazové kvalitě. Arabela prošla kompletní omlazovací kůrou, což zahrnuje chemické čištění původního filmového materiálu, nový přepis na moderním snímači a restauraci audiostopy. Ve výsledku by měla být Arabela barevnější, ostřejší a libozvučnější, než jak ji bylo možné vidět a slyšet doposud.

Arabela bude vycházet na třech DVD a všechny disky budou opět zaplněny až po okraj. První a druhé DVD nabízí vždy pět dílů seriálu. Na posledním třetím DVD potom budou díly tři, doplněné bonusovými materiály. Samozřejmostí jsou titulky pro neslyšící a audiopopis pro těžce zrakově postižené.

Obsah DVD Arabela 1:
1. díl – Jak pan Majer našel zvoneček
2. díl – Rumburakova pomsta
3. díl – Petr a princezna
4. díl – Jezevčík Karel Majer
5. díl – Arabela na útěku

BONUS: upoutávka na další díly
Režie: Václav Vorlíček
Jiné: ČR 1979, 188 min., 4:3
Žánr: český, pohádka, rodinný
Hrají: Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Vladimír Dlouhý, Jana Nagyová, Dagmar Patrasová, Jiří Lábus, Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Jiří Sovák, Ondřej Kepka, Jiří Hrzán, František Filipovský, Iva Janžurová, Jana Andrešíková, Ivana Andrlová, Karel Augusta,
Zvuk: Dolby Digital 2.1 česky
Titulky: české